Projekcije pobjedničkih filmova novosadskog „Filmskog Fronta“ u SKUC-u

Projekcije pobjedničkih filmova 2015. i 2016. godine novosadskog međunarodnog filmskog festivala “Filmski Front” u pulskom Srpskom kulturnom centru u Istri u ponedjeljak 27. ožujka s početkom u 20 sati. U sklopu aktivnosti filmskog kluba SKUC-a biće predstavljen i sam festival, a poslije projekcija kratkih filmova slijedi i razgovor o njima. Program se ostvaruje u suradnji s udrugom Inkubator i ovo je prvi u nizu planiran za ovu godinu.

filmskifrontFilmovi

Johnny je mrtav / Johnny is dead

r. Ante Zlatko Stolica i Jure Debak / 2014 / Hrvatska / 10min

Mirela govori u kameru, razgovara mobilnim, putem Skypea i pritom pokušava vlastiti život odvesti u drugom pravcu. S druge strane je Nikša; između je Johnny.

Veče uz radio / Evening With Radio

r. Miloš Tomić / 2015 / Srbija, Španjolska / 10min

Najbolji eksperimentalni film ovogodišnjeg beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma donosi na Front priču o petogodišnjem dječaku koji mijenjajući stanice na kineskom tranzistoru mijenja i svjetove i pravi nemoguće muzičke vratolomije.

Medo mali / Little Bear

r. Igor Jelinović / 2015 / Hrvatska / 20min

Mali medo živi sa svojom mamom. Kao i svaka mama, i njegova se brine. Pokušava pronaći način da mu pomogne.

Ringišpil / Merry Go Round

r. Luka Popadić / 2015 / Srbija, Švicarska, Portugal / 14min

Nakon premijere na Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf, “Ringišpil” stiže i na Front. “Ringišpil” prati ženski zbor iz Požege, grupu živahnih i entuzijastičnih starijih žena, koje s nama dijele svoju svakodnevnicu. Poetski predstavljeno i s puno humora, učimo o njihovim pogledima na ljubav, sreću, kao i efemernost života.

Mi primer beso / My first kiss

r. Albert Manich / 2014 / Španjolska / 18min

Devetogodišnji dječak sa sela ne zna ništa o seksualnosti i snovima o pronalaženju ljubavi.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum