Summer Sessions – otvoreni poziv za sudjelovanje na rezidencijalnom programu

rok: 15.05.2017

Udruga Metamedij, u okviru projekta MP3 platforma otvorila je poziv umjetnicima za sudjelovanje na rezidencijalnom programu Summer Sessions.

Summer Sessions je mreža za razvoj talenata koja organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog rezidencijalnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt.

Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju.

summersessions1Kome je namijenjen poziv?

Umjetnicima na začetku karijere (mlađima od 35 godina i/ili onima koji su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave) koji se bave novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Trajanje rezidencijalnog programa

Rezidencija traje 6 – 8 tjedana u periodu između 15. lipnja i 30. rujna 2017. U tom periodu umjetnici imaju za cilj realizirati svoj projekt do razine na kojoj se može javno predstaviti. Od članica koje primaju umjetnike očekuje se da omoguće uvjete za rad i ostale uvjete koji su nužni za realizaciju projekta.

Lokacije

V2_ (Rotterdam, Nizozemska), Arquivo 237 (Lisabon, Portugal), Kitchen Budapest (Budimpešta, Mađarska), MoTA (Ljubljana, Slovenija), Master in Technology and Aesthetics of Electronic Arts – National University of Tres de Febrero (Buenos Aires, Argentina), Chronus Art Center (Šangaj, Kina), Art Center Nabi (Seul, Koreja)

Financijska potpora

Financijska potpora bit će izravno dodijeljena odabranom kandidatu, a ona uključuje: naknadu za smještaj i put, naknadu za produkciju i tehničku opremu te naknadu za umjetnički angažman.

Postupak prijave

Umjetnici se mogu prijaviti slanjem videa koji ukratko objašnjava projekt te zašto bi htjeli biti dio Summer Sessions programa. Prijava se podnosi kroz on-line aplikaciju (http://www.summersessions.net).

1. Snimite video u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate vaš projekt.

2. Postavite video na Youtube ili Vimeo (ne mora biti javno objavljen).

3. Ispunite on-line obrazac koji se nalazi na te odaberite Hrvatsku kao zemlju iz koje se prijavljujete.

Rok za prijavu je 15. svibnja 2017. Prijave poslane nakon isteka roka neće se razmatrati.

Za potporu udruge Metamedij prijaviti se mogu isključivo umjetnici iz Republike Hrvatske. Prijave se šalju na engleskom jeziku.

Postupak selekcije

Predselekcija: nakon zatvaranja poziva, sponzori evaluiraju prijave iz vlastite zemlje te odabiru kome će dodijeliti potporu.

Selekcija: nakon predselekcije, domaćini evaluiraju samo prijave koje su već odabrane od strane sponzora. Selekcija će biti izvršena početkom lipnja 2017.

Spajanje: nakon selekcije, sponzori, domaćini i odabrani umjetnik pregovaraju oko odluke gdje će se održati rezidencijalni program.

Udruga Metamedij

Metamedij je neprofitna organizacija koja u suradnji s mladima potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i tehnologija. Od 2001. godine bavi se unaprijeđenjem uvjeta za glazbenu i video produkciju i izdavaštvo mladih autora, razvojem  izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih u području novomedijskih umjetnosti i medijske pismenosti, osnaživanjem civilnog sektora u cilju kreiranja javnih politika iz područja nezavisne kulture i politike za mlade te razvojem novih i inovativnih projekata kroz međusektorsku suradnju.

MP3 – otvorena platforma za promišljanje, produkciju i promociju novih medijskih kultura u Istri

predstavlja najnoviji projekt udruge Metamedij koji je započeo 2015. Jedan od ciljeva je osnivanje i pokretanje Centra za nove medije u Istri ali i monitoriranje i provedbu IKS 2 pogotovo u segmentu umjetničke produkcije i marginaliziranih umjetničkih praksi. Radi se regionalnoj inicijativi u koju su uključene sljedeće organizacije: Metamedij (Pula), Sonitus (Pula), Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost (Vodnjan), Labin Art Express XXI (Labin), Faro 11 (Rovinj), Tumpić / Prenc – studio za vizualne komunikacije (Rovinj).

Donatori

Zaklada “Kultura nova”, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula, Istarska županija

Izvor

Leave a Reply


3 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum