Tribina „Under Cover“ u Dnevnom boravku Rojca

U sklopu izložbe „Under Cover“, koja se u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc može razgledati do 23. ožujka u četvrtak 16. ožujka na istom mjestu s početkom u 20 sati održat će se tribina istoimenog naziva.

UNDERCOVER 270„Under Cover“ naziv je izložbe omota i albuma nezavisnih glazbenika iz Hrvatske i regije postavljene u Dnevnom boravku DC Rojc. Kako sama izložba kao autorsko djelo kustoskog kolektiva emge, čiji članovi nastoje proučavati povjesničarsko umjetničke teme u pop kulturnom okruženju s ciljem izložbe u otkrivanju značenja elemenata svakog pojedinog izloženog omota, kroz razgovor na tribini pokušat ćemo se sličnim pitanjima pozabaviti i na lokalnom nivou te o svim temama vezanim uz povijest, značaj i razvoj omota, kako globalno tako i lokalno s posebnim težištem na pulske autore.

Gosti tribine su pravi znalci materije s dugogodišnjim iskustvom: Davor Kliman, diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, odjel kiparstvo, profesor stručnih predmeta i sadašnji ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, dugogodišnji aktivni sudionik rock scene i pravi zaljubljenik te kulture; Romeo Đomlija, također diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci – odjel slikarstvo, no većini poznatiji kao gitarista i voditelj nekolicine više ili manje značajnih pulskih sastava kao što su „The Spoons“, „Besposličari“, „Visoki Napon“… za koje je također dizajnirao omote, plakate tj. brinuo se o cjelokupnom vizualnom identitetu; zatim Igor Dražić, fotograf koji godinama dokumentira događaje s pulske scene, ali također i autor fotografija za neke od najpoznatijih omota pulskih izvođača. A da sve ne izgleda kao vijeće staraca pobrinut će se Damjan Benić koji je, kako sam kaže, već nekoliko godina upetljan u alternativnu glazbenu scenu, kao bivši vokal hardcore punk bendova 6xBx i Dispossessed, te kao sadašnji MC/singjay prvog Istarskog soundsystema Munchies Soundsystem. Osim glazbe aktivan je i na civilnoj sceni kroz provedbu edukativnih projekata za mlade. Moderator tribine je Vedran Unukić.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum