8. MEDIONAUTI – MLADI I MEDIJI na pulskoj TV Novi

Koliko su mladi prisutni u medijima, ne samo kao sadržaj i tema njihovih proizvoda, već i kao kreatori medijskih sadržaja za mlade, pitanje je na koje se traži odgovor u posljednjoj, osmoj epizodi 8. Medionauti1obrazovno-informativne televizijske emisije “Medionauti”, koja će na TV Novi Pula biti prikazana ove nedjelje, 9. travnja, u 18.30 sati. O temi govore Renata Šimić, Matej Đuzel i Dina Cvek s Televizije Student, potpredsjednica pulske udruge Zum Zorica Višković, urednik magazina za mlade Triska Ivica Kostešić i osnivač i glavni urednik portala Srednja.hr Marko Matijević. Emisiju u produkciji Pulske filmske tvornice moguće je pogledati i na MAX TV-u (kanal 807) te na B NET-u (kanal S7 – 147.25MHz).

8. MedionautiU drugoj sezoni emisije obrađene su teme beskućnika, krize novinarske profesije, istraživačkog novinarstva, neprofitnih medija, društvenih mreža, društvenog poduzetništva te govora mržnje u medijima. “Medionauti” se bave medijskom i građanskom pismenošću, a usmjereni su ka promicanju vrijednosti pluralizma, ljudskih prava i slobode medija. Teme istražuju, obrađuju i predstavljaju učenici pulske Gimnazije i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula pod mentorstvom stručnog tima – Ivana Dobrana i Tanje Carić.

U pojedinim epizodama nastoji se istražiti konkretan problem putem proučavanja zakonskih propisa, rezultata znanstvenih istraživanja, javnog mnijenja, potreba manjinskih skupina, stavova stručnjaka i uloga institucija, kao i predstavljanja udruga koje rade na unapređenju civilnog društva. Emisija je namijenjena prvenstveno djeci i mladima, ali i roditeljima, nastavnicima i široj javnosti. Realizirana je zahvaljujući financijskoj podršci Agencije za elektroničke medije, Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnost elektroničkih medija, Hrvatskog audiovizualnog centra, Istarske županije i Grada Pule.

Izvor

Leave a Reply


+ 2 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum