Izložba „Joan Miró – Oblici slobode“ u Rovinju

Izložba jednog od najznačajnijih nadrealnih umjetnika 20. stoljeća, „Joan Miró – Oblici slobode“ bit će otvorena 11. travnja, u 19 sati, u Zavičajnom muzeju Grada Rovinja.

miro

Joan Miró bio je španjolsko-katalonski slikar, kipar i keramički umjetnik apstraktno-nadrealističkih djela koji je od 1912. cijeli svoj život posvetio umjetnosti. Prvu samostalnu izložbu organizirao je 1918. u Dalmauovoj galeriji u Barceloni gdje su njegova djela ismijana, da bi 1920. upoznao Picassa što je ostavilo veliki trag na njegovom stvaralaštvu. Za njegova života, 1976. godine, osnovana je Fundacija Juan Miró u Barceloni. Umro je na Božić 1983. u Mallorci, a sahranjen je u obiteljskoj grobnici groblja Montjuic u Barceloni. Za sobom je ostavio opus od oko 11.000 radova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum