Kazališni sat privlači sve veći broj osnovnoškolaca iz cijele Istre

4327b838d1f7b4420aafUčenici Osnovne škole Vazmoslava Gržalje iz Buzeta u su u srijedu 12. travnja imali dva Kazališna sata u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula. Radi se o programu kojim se učenicima osnovnih i srednjih škola u županiji predstavlja INK iz drugačije perspektive. Učenici,  uz stručno vodstvo dramskih pedagoga, obilaze prostore unutar zgrade, scenu, scensku radionicu, tonsku  i kabinu rasvjete, garderobe, upoznaju se s djelatnicima, odnosno njihovim radnim zadacima koji su direktno vezani za rad na sceni (inspicijent, majstor scene, tona, svjetla, garderobijer, rekviziter).

Djeca na taj način doživljavaju kazalište s „druge strane pozornice“, uče o povijesti kazališne zgrade, usvajaju stručnu kazališnu terminologiju, upoznaju se s procesom nastajanja predstave i mjestom gdje nastaje kazališna čarolija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum