Na 64. Pulski filmski festival prijavljeno 207 filmova

Prijave za ovogodišnji 64. Pulski filmski festival koji može računati na veliki izbor filmova u svim kategorijama natjecateljskog programa, službeno su zatvorene 6. travnja. Pristiglo je ukupno 207 prijavljenih filmova, od čega čak 176 za Hrvatski program i Kratku Pulu.

Arena

Za Hrvatski program pristiglo je 18 hrvatskih filmova i 10 manjinskih koprodukcija. Za program Kratka Pula pristiglo je 30 kratkih i srednjemetražnih igranih filmova, 26 kratkih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova, 11 dugometražnih dokumentarnih filmova, 29 animiranih, 6 promidžbenih, 11 eksperimentalnih, 5 glazbenih spotova, 3 dramskih serija i 6 dokumentarnih serijala, dok je za Studentski program pristiglo 52 filma.

„Veliki interes autora pokazuje da hrvatski film iz godine u godinu raste te da publika Pulskog filmskog festivala s opravdanjem može očekivati sjajne filmove kako u domaćoj tako i u međunarodnoj produkciji. Aktivna uloga i visoka odgovornost organizatora u prikupljanju pravovaljanih prijavnica i ispravnosti prijava dio je uspješnog ovogodišnjeg natječaja, uz izvrstan odaziv i povećanje broja prijava u odnosu na protekle godine. Sada slijedi gledanje i selekcija filmova od strane Umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića. Radujemo se da će i 64. Pula biti potvrda Hrvatske kinematografije u njezinom najboljem izdanju“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum