REVIJA SRPSKOG FILMA U SKLOPU FESTIVALA SRPSKE KULTURE U PULI

U sklopu 9. Festivala srpske kulture u Istri, u Puli, u kinu Valli od 18. do 26. travnja prikazat će se Revija srpskog filma u organizaciji Kluba Srba Istarske županije, te suorganizaciji Filmskog centra Srbije i Javne ustanove Pula Film Festival.

imedobricaEVENT

Svečanom otvorenju kulturne manifestacije prisustvovat će voditelj međunarodnog odjela FCS – Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković uz protagoniste filma „Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“. U utorak, 18. travnja u 19 sati program otvara film „Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“ dugometražni igrani prvijenac scenariste i redatelja Srđe Penezića, autora prvog srpskog dugometražnog animiranog filma „Film noir“. Tim povodom gosti na predstavljanju filma bit će osobno redatelj filma, producentica Vesna Golubović i proslavljeni glumac Slavko Štimac koji u filmu tumači glavnu ulogu.

„Ne sumnjamo da će biti vrlo zanimljivo i emotivno ponovno susresti legendarnog glumca jugoslavenskog filma, koji je sedamdesetih i osamdesetih oduševljavao publiku ulogom dječaka Ranka u filmu „Vuk Samotnjak“ (r. Obrad Gluščević) i u jednom od najpopularnijih i najuspješnijih dječjih filmova „Vlak u snijegu“ (r. Mate Relja) ulogom dječaka Ljubana. Kontinuitet i kvalitetu potvrdio je u filmovima poput „Sjećaš li se Dolly Bell?“ i „Underground“ (r. Emira Kustorice). Svoju karijeru nastavio je brojnim ulogama u filmovima i serijama te se može reći da je Štimac odrastao na filmu i jednostavno ostao na filmu. I danas, s bogatom filmografijom iza sebe i dalje radi jednakim intenzitetom”, naglašavaju organizatori.

U nastavku revije publika će imati priliku pogledati slijedeće naslove po rasporedu:

Srijeda, 19.4. u 19.00 sati „Zemlja bogova“ – Nikola Paskaljević, drama, 2016.

Ponedjeljak, 24.4. u 19.00 sati „Otvorena“- Momir Milošević, 2016.

Utorak, 25.4. u 19.00 sati „Stado“ – Nikola Kojo, komedija, 2016.

Srijeda, 26.4. u 19.00 sati „Dobra žena“ – Mirjana Karanović, drama, 2016.

Cijena ulaznice za svaku projekciju iznosi 10 kuna. Detaljnije o programu možete se informirati na službenoj stranici kina Valli.

Izvor

Leave a Reply


− 5 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum