Sara Illana Arias Cano – gošća druge po redu radionice El Sistema u praksi

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, ugošćuje ovaj vikend još jednu glazbenicu s iskustvom u radu po El Sistema metodologiji. Radionica će se održati u Poreču, u prostoru Umjetničke škole Poreč, u subotu i nedjelju – 8. i 9. travnja.

Sara Illana A. CanoOvaj vikend je gost predavač Sara Illana Arias Cano, pijanistica i flautistica iz Španjolske koja aktivno sudjeluje i u programima Sistema Europa – mreže organizacija koje rade u europskim zemljama po El Sistema metodologiji. Radionica će trajati dva dana i fokus će biti na praktičnom radu s djecom i razvoju vještina dirigiranja. Na radionicu su pozvani i zainteresirani građani, osobito glazbeni pedagozi koji žele proširiti svoja znanja. Na kraju radionice, 9. travnja u 12.30 sati orkestar će zasvirati i na Trgu Slobode u Poreču.

El Sistema je metodologija koja koristi glazbu  kao sredstvo, ne samo glazbenog, već i društvenog razvoja djece i mladih, primarno putem zajedničkog muziciranja u orkestru. Fokus je na grupnom glazbenom muziciranju i razvijanju društvenih vještina kroz zajedničko učenje i vježbanje. Metoda se može prilagoditi potrebama zajednice u kojoj se koristi. U Venezueli – zemlji u kojoj je nastala, razvila se primarno kao potreba da se djeci koja žive u neimaštini ili pak tamo gdje im kulturni sadržaj nije dostupan, stvori mogućnost da uđu u svijet umjetnosti i dobiju priliku. U Europi ima različite primjene te ta iskustva imamo priliku upoznati kroz radionice koje udruga organizira u sklopu projekta „El Sistema u Istri“, koji udruga provodi u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a koji je financiran od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum