DOKUMENTARNI FILM “143°” DANILA – LOLE ILIĆA U KINU VALLI

Projekcija dokumentarnog filma „143°“ pulskog redatelja Danila – Lole Ilića bit će održana u petak, 5. svibnja, u 21 sat u pulskom kinu Valli.

Plakat 143

Riječ je o projektu i ideji mlade, samodisciplinirane i posvećene sportašice Aide Šehić koja je odlučila pomaknuti vlastite limite i upustiti se u zahtjevni, dvadeset kilometarski plivački poduhvat povezujući dva svjetionika. Tijekom njezinih intenzivnih psihofizičkih priprema, Aida progovara o osobnom razvoju kroz sport, kreativnoj energiji i osjećaju ispunjenog življenja kojeg je potrebno imati, prijateljstvu kao bitnom elementu, ishodištu vlastite motivacije te o važnosti palijativne skrbi čiji su simboli upravo svjetionici. Inicijalna povezanost s morem kao kompleksnim medijem Aidi istodobno predstavlja vječni izazov i inspiraciju, a u najtežim trenutcima i utjehu.

Puljanin Danilo -Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, pod mentorstvom Andrije Zafranovića, te je magistrirao filmsku režiju na Ohio University’s School Of Film. Prethodno je režirao dugometražne dokumentarne filmove „Pula je i moj grad“ (2014.) i „Prašina svakodnevnog života“ (2011.), dugometražnu dramu “Distortion” (2007.) nagrađenu na Accolade Competition 2007., te igrani film “Memoari slomljenog uma” (2015.).

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum