domaćI PROGRAM 64. pule

Pula

Jučer (17. svibnja) objavljen je domaći program predstojećeg 64. Pulskog filmskog festivala, koji se održava od 15. do 22. srpnja, a vodstvo festivala najavilo ga je kao jedan od najzanimljivijih posljednjih desetljeća.

Hrvatske premijere imati će filmovi “Agape” Branka Schmidta, “Mrtve ribe” Kristijana Milića, “Kratki izlet” Igora Bezinovića, “Fuck off I love you” Anđela Jurkasa, “Dom” Darija Pleića i “Raspuštenice” Stanislava Tomića, dok će pulske premijere imati “Zbog tebe” Anđela Jurkasa, “Goran” Nevija Marasovića, “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić, “ZG 80″ Igora Šeregija, “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića, “Uzbuna na Zelenom Vrhu” Čejen Černić i “Anka” Dejana Aćimovića. Izvan konkurencije prikazati će se omnibus grupe autora “Transmania” i “Jedno ubojstvo za van” Luke Duvančića te Matanićev horor “Egzorcizam”. Također, u programu manjinskih koprodukcija prikazati će se šest naslova u komkurenciji i pet izvan konkurencije. Žiri domaćeg programa predvodi lanjski pobjednik Zrinko Ogresta, a članovi su scenograf Mladen Ožbolt, kostimografkinja Ivana Zozoli, glumac Vedran Živolić i filmski kritičar Josip Grozdanić.

 

E. L.

 

Leave a Reply


7 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum