IKA vas vodi na TEH konferenciju: Kultura i zajednice dijeljenja

rok: 15.05.2017

„Prijavite se za sudjelovanje na 83. TEH konferenciji „Kultura i zajednice dijeljenja“ (3 dana – 29 govornika/ca – 200 predstavnika/ca kulturnih centara iz cijele Europe). U potrazi smo za primjerima najboljih praksi kulturnih programa u Istri. Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva koje djeluju u području kulture. Prijave sa opisima vaših prošlih, aktualnih ili budućih programa u zajednici (poveznicama na FB stranice programa, fotografijama i sl.) objavljujte u komentarima na „zid“ ovog FB eventa te opišite zašto baš vi zaslužujete sudjelovanje na 83. TEH konferenciji „Kultura i zajednice dijeljenja“! Povežite svoje programe sa 4 glavne podteme koje će se obrađivati na konferenciji: Kultura sudjelovanja; Dijeljenje u umjetnosti i edukaciji; Otvoreni prostori za dijeljenje i imaginaciju; Prakse zajednica. Prijaviti se mogu predstavnici/e udruga u kulturi“, navodi se u objavi Istarske kulturne agencije.

unnamed

Najinovativniji primjeri dobiti će mogućnost sudjelovanja na predavanjima i radionicama kroz cijelo trajanje konferencije, ručak, večeru i kavu te slobodan ulaz na popratni kulturno-umjetnički program). Tri najinovativnija kulturna programa u/sa zajednicama odabrat će stručni žiri sastavljen od predstavnika/ca SUR Rojc i IKA-e. Rezultati i primjeri programa biti će dostupni na stranici FB eventa. Prijave sa opisima programa (fotografijama) objavljuju se u komentarima na „zid“ ovog FB događaja do ponedjeljka 15. svibnja u 12 sati.

83. TEH konferencija „Kultura i zajednice dijeljenja“ se ove godine održava u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli od 25. do 28. svibnja. Konferencija će obrađivati teme koje propituju odnos kulture i dijeljenja u zajednici s ciljem stvaranja zajednica koje su odgovorne i solidarne i koje podupiru kvalitetu života u zajednici. Možemo li kulturu međusobno dijeliti? Ako da, na koji način? Stvaramo li na taj način nove prostore suradnje i kreacije koji su otvoreni prema publici? Kako razvijati publiku koja aktivno participira u kreiranju umjetničkih formata, ali promišlja i o modelima upravljanja, javnim politikama i sl. Može li omasovljenje digitalnih medija i laka dostupnost digitalnih alata omogućiti veću participaciju u stvaranju kreativnih sadržaja? Kako umjetnost utječe na našu svakodnevicu i prostore u kojima stvaramo, a kako zajednica utječe na kreativnost umjetnika u stvaranju?

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum