Izložba “Carevi mladić” Dragane Kuprešanin u galeriji HUIU

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU i Mrkli Mrak organiziraju otvorenje izložbe eksperimentalnog stripa „Carevi mladić“, izuzetne umjetnice Dragane Kuprešanin iz Beograda u image descriptionpulskoj galeriji HUIU u četvrtak, 1. lipnja u 20.30 sati.

Dragana Kuprešanin je tijekom dosadašnjeg umjetničkog djelovanja ostvarila više od dvadeset samostalnih i preko 200 skupnih izlaganja i sudjelovanja na festivalima u zemlji i inozemstvu. Objavljivala stripove u domaćim i stranim izdanjima. Dobitnica većeg broja nagrada iz područja likovne (crtež) i primijenjene umjetnosti (dizajn, animacija). Stipendist nekoliko državnih i privatnih fondacija. Član ULUPUDS-a (2011.), ULUS-a (2012.), USUS-a (2012., po pozivu), UFUS-a (2016.) i UFAS-a (2017.). Djeluje kao samostalni umjetnik od 2012. godine. Student je doktorskih akademskih studija na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu, gdje je od 2014. do 2016. godine po zanimanju suradnik u nastavi na predmetima crtanje i slikanje.

Izložba ostaje otvorena do 22. lipnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum