OTVORENA IZLOŽBA (RE)KONSTRUKCIJE IDENTITETA U MSUI

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja u 12.00 sati u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre otvorena je izložba (RE)KONSTRUKCIJE IDENTITETA.

Posjetiteljima se na otvorenju izložbe obratila ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Ketrin Milićević Mijošek, koja je tom prilikom ukratko pojasnila koncept izložbe te predstavila najvažnija postignuća i aktivnosti muzeja, koji ove godine bilježi svoju prvu obljetnicu kontinuiranog djelovanja.

DSC_0058Sama izložba osmišljena je kao predstavljanje niza aktivnosti usmjerenim ka podizanju standarda infrastrukture, djelatnosti, programskih aktivnosti, edukacije te stvaranju novih sadržaja, koje su u protekle dvije godine obilježile djelovanje MSUI. Izložba tako nije usmjerena isključivo na izložene radove, posjetitelji su ovom prilikom imali mogućnost prošetati i kroz ostale prostore muzeja te novonastale uredske prostore, čija re-adaptacija također spada u aktivnosti koje su obilježile i obogatile muzejsko djelovanje. Predsjednica muzeja istaknula je još i otvaranje muzejske trgovine te postavljanje prve verzije promjenjivog tipa stalnog postava kao važne djelatnosti koje su podigle kvalitetu ponude i tako znatno povećale broj posjetitelja. Unatoč uspješnim rezultatima, stvaranje i oblikovanje identiteta MSUI još uvijek je u fazi razvoja, na što ukazuju i vizualni identitet te naslov izložbe – (re)konstrukcija.

Izloženi radovi na izložbi obuhvaćaju donirane umjetnine autora koji su svojim darivanjem također obogatili fundus muzeja. Posebno je istaknuta donacija Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) koja obuhvaća radove i materijale sa međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija ZGRAF održane u siječnju ove godine u Zagrebu. Posjetitelji će svakog utorka do kraja trajanja izložbe u /ZGRAF CORNERU/ moći pogledati novu varijaciju donacije.

Izložba će biti otvorena do 11. lipnja te će se u tom razdoblju održati razne radionice i stručna vodstva namijenjena široj javnosti. Uz to ostvariti će se i popratni programski sadržaj među kojima i serija performansa umaške umjetnice Slavice Marin. Radno vrijeme muzeja: 10.00 – 20.00 sati, svakim danom osim ponedjeljka i blagdana.

Tekst i fotografije Mateja FILIPOVIĆ-SANDALJ

Leave a Reply


1 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum