Radionica El Sistema u praksi s Ivanom Carlom Cirrincione i koncert u Poreču

Udruga Sustav orkestara djece i omladine – El Sistema Hrvatska, poziva glazbene pedagoge, osobito one koji rade s djecom u glazbenim školama ili u kulturno-umjetničkim društvima, da sudjeluju na besplatnoj radionici El Sistema u praksi koja će se održati 6. i 7. svibnja u Poreču, u prostorijama Umjetničke škole Poreč.

Koncert PulaOvog vikenda gošća predavačica je Ivana Carla Cirrincione – argentinka s prebivalištem u Beču, koja radi u austrijskom Superaru – organizaciji koja također provodi El Sistema program kroz orkestralnu i zborsku praksu. Sudjelovala je i u stvaranju centara El Sisteme na Costa Rici i u Češkoj, a također sudjeluje na ljetnim skupovima Sistema Europa kada se sve udruge iz europskih zemalja, a koje rade po El Sistema metodologiji, okupljaju i zajedno muziciraju. Ivana je violinistica te će nam kroz dvodnevni seminar pokazati kako raditi na boljoj integraciji i komunikaciji djece, opuštanju i tjelesnom izražavanju, stvaranju i improvizaciji u grupi. Vodit će sekcijske probe gudača te će tamo pokazati tehničke i dinamičke posebnosti svog pristupa odnosno El Sistema metodologije rada.

Radionici se može priključiti u cijelosti ili djelomično, a potvrde sudjelovanja se mole na mail info@so-do.hr. Ukoliko vrijeme to dozvoli, djeca će radionicu završiti koncertom na otvorenom, u nedjelju u 12.30 sati, na Trgu slobode u Poreču, a ukoliko bude kiše, koncert će se održati u prostoru Umjetničke škole.

Izvor

Leave a Reply


9 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum