U Galerijama Luka i Mul izložba “Polazište” triju autorica – Tanja dabo, Letricija Linardić i Maja Rožman

U petak 26. svibnja u 20 sati održati će se otvorenje izložbe “Polazište” u Galerijama Luka i MUL. “Polazište” je zajednička izložba triju autorica, Tanje Dabo, Letricije Lindarić i Maje Rožman. Svaka autorica izložiti će po jedan rad, a svi su radovi instalacije realizirane u različitim tehnikama.

T. Dabo: „Lanjski snijeg“, instalacija (10 kugli sa snijegom, 20 fotografija), 2010. Tijekom svog života spremni smo drugoj osobi izgovoriti mnoge velike riječi. Spremni smo dati obećanja koja, čak i uz našu najveću želju i čvrstu odluku, ne možemo ispuniti. Naša priroda nije takva. Čovjekove emocije, čovjekova volja, čovjekove odluke nisu postojana stvar, mi nismo stroj koji radi prema zadanim parametrima i ne odstupa od njih… Nešto se desi, ili se čovjek naprosto promijeni, a obećanja postanu lanjski snijeg. Onda život ide dalje, nova obećanja… koja opet tako lako postanu lanjski snijeg (iz tekasta autorice). Tanja Dabo se predstavlja još i radovima: „Oprost“, „Nelagoda, tjeskoba“ te „Arhiv: Večer“.

L. Linardić: „Otisci sjećanja“, rad je projekt koji je nastao u 2015. godini. Autorica se već dugi niz godina bavi grafikom te istražuje mogućnosti i granice medija. U ovom radu propituje pojam i funkciju matrice koja je bit umjetnosti grafike.

M. Rožman: “Disappearing Cities”, serija crteža, 2014.-2016. Serija “Disappearing Cities” je svojevrstan dnevnik višeslojnih crteža koji bilježe autoričina kretanja u određenom gradu.

Tanja Dabo

Tanja Dabo

Tanja Dabo rođena je 1970. godine.
1989. Završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.
1997. Završava studij Likovne kulture na Pedagoškom fakultetu u Rijeci.
2003. magistrira na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani
Od 1992. dodatno se obrazuje na više stručnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu (grafika, fotografija, film).
Od 2000. do 2009. radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
Od 2009. do danas radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Od 1993. godine izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, kustoskim projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, natječajnog i pozivnog karaktera.

Letricija Lindarić

Letricija Lindarić

Letricija Linardić rođena je  1971. godine. Diplomirala je 1997. likovnu kulturu na Pedagoškom fakultetu u Rijeci te stekla zvanje profesor likovne kulture. Godine 2003. magistrira na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani te je stekla zvanje magistra umjetnosti.
Stručno se usavršavala u različitim vizualnim medijima. Godine 2004. U Njemačkoj, Berlin završila Mobile Academy, film, pod vodstvom Johannes Hedinger / Com&Com, Switzerland te Harun Farocki, Germany i Hartmut Bitomsky, USA., 2002. završila Školu medijske kulture, specijaliziranu školu za kameru i snimanje u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.
Od 1999. do danas radi na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na katedri za Grafiku.

 

 

Maja Rožman

Maja Rožman

Maja Rožman je rođena 7. siječnja 1981. godine u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.

Obrazovanje i rezidencijalni programi:
2014 – AiR | Cité Internationale des Arts, Paris (FR)
2012 – AiR | KulturKontakt, Vienna (AT)
2010 – AiR | KunstenaarsLogies, Amersfoort (NL)
2008 – AiR | Cultural City Network Graz (AT)
2007 – AiR | Platform Garanti Contemporary Art Centre, Istanbul (TR)
2007 – AiR | KunstenaarsLogies, Amersfoort (NL)
2006 – MFA | Academy of Fine Arts, Zagreb (HR)
2003 – AiR | International Summer Academy, Salzburg (AT)

Izložba će biti otvorena do 12. lipnja, a realizirana je sredstvima i uz potporu: Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Fabrike d.o.o. i Are electronic.

 

Leave a Reply


+ 7 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum