Zajednička izložba Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman „Polazište“ u galerijama Luka i Mul

Zajednička izložba Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman „Polazište“ bit će otvorena u petak, 26. svibnja, u 20 sati u pulskim galerijama u galerijama Luka i MUL. Svaka autorica izložit će po jedan rad, a svi radovi su instalacije realizirane u različitim tehnikama.

dabo lindarić

T. Dabo: „Lanjski snijeg“, instalacija (10 kugli sa snijegom, 20 fotografija), 2010. Tijekom svog života spremni smo drugoj osobi izgovoriti mnoge velike riječi. Spremni smo dati obećanja koja, čak i uz našu najveću želju i čvrstu odluku, ne možemo ispuniti. Naša priroda nije takva. Čovjekove emocije, čovjekova volja, čovjekove odluke nisu postojana stvar, mi nismo stroj koji radi prema zadanim parametrima i ne odstupa od njih… Nešto se desi, ili se čovjek naprosto promijeni, a obećanja postanu lanjski snijeg. Onda život ide dalje, nova obećanja…koja opet tako lako postanu lanjski snijeg. (iz tekasta autorice). T. Dabo se predstavlja još i radovima: „Oprost“, „Nelagoda, tjeskoba“ te „Arhiv: Večer“.

L. Linardić: „Otisci sjećanja“, Rad je projekt koji je nastao u 2015. godini. Dugi niz godina se bavim grafikom i istražujem mogućnosti i granice medija. U ovom radu propitujem pojam i funkciju matrice koja je bit umjetnosti grafike.

rožman

M. Rožman: “Disappearing Cities”, serija crteža, 2014.-2016.

Serija “Disappearing Cities” je svojevrstan dnevnik višeslojnih crteža koji bilježe moja kretanja u određenom gradu. Svaka ulica/put kojim sam prošla kroz pojedini grad (uvijek u periodu od 5 dana) pažljivo sam zabilježila/mapirala; te bilješke bez jasno naznačene mape ostavljaju dojam apstraktnog crteža.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum