64. Pulski filmski festival: PoPularna Pula

Na konferenciji za novinare održanoj u pulskom Circolu Zajednice Talijana predstavljene su aktualne vijesti vezane uz održavanje 64. Pulskog filmskog festivala.

press-1Konferenciju za medije otvorila je ravnateljica Festivala Gordana Restović uz prisutnost voditeljice odjela produkcije Nataše Šimunov i voditelja IT-podrške Sergeja Turčinova. Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Nakon pozdravne dobrodošlice i uvodnog obraćanja ravnateljica Festivala Gordana Restović izrazila je zadovoljstvo što može najaviti novosti vezane uz prezentaciju mobilne aplikacije “Pula Film Festival”, informacije o prodaji ulaznica i zanimljive naslove filmskog programa PoPularna Pula.

„Od velike je važnosti interaktivna novost koja će zasigurno oduševiti posjetitelje 64. Pule. Želimo svojoj publici u ukupnom doživljaju Festivala omogućiti bolji i funkcionalniji pristup u praćenju raznolika i bogata rasporeda, što smo proširili putem mobilne aplikacije “Pula Film Festival”, koja pruža jednostavno i brzo pronalaženje svih informacija o programu. Ovako vizualno atraktivna komunikacija omogućuje znatno bolju kvalitetu konzumiranja festivalskog sadržaja, a od danas dostupna je svima“, zaključila je Restović.

Producentica Festivala Nataša Šimunov predstavila je PoPularnu Pulu, nenatjecateljski program najvećih svjetskih filmskih hitova koji će se prikazati u Areni i osvrnula se na početak internetske kupnje ulaznica.

Film „Spider-Man: Povratak kući“ (Spider-Man: Homecoming, red. Jon Watts, SAD) na rasporedu je u utorak, 18. srpnja, a „Kako je Gru postao dobar“ (Despicable Me 3, red. Kyle Balda, Pierre Coffin, SAD, Francuska), predviđen za najmlađe, moći će se pogledati u subotu 22. srpnja. „Popularna Pula jamči užitak svim posjetiteljima. Zadovoljstvo nam je i ponosni smo što možemo najaviti hrvatsku premijeru filma „Valerian i grad tisuću planeta“ (Valerian and the City of a Thousand Planets, red. Luc Besson, Francuska, SAD), na rasporedu u subotu, 22. srpnja“, naglasila je Šimunov.

„Od 20. lipnja festivalske ulaznice puštene su u internetsku prodaju na www.pulafilmfestival.hr. Na prodajnom mjestu info-punkta Festivala na Giardinima od 8. do 22. srpnja građani će moći kupiti ulaznice, propusnice i suvenire od 9 do 22 sata, dok će se ispred Arene od 15. do 22. srpnja karte prodavati prije početka projekcija od 18 sati do ponoći. Ulaznice se na festivalskim prodajnim mjestima plaćaju isključivo gotovinom u kunama, dok je pri on-line kupovini plaćanje moguće isključivo putem kreditnih i debitnih kartica. Cijena za pojedinačne filmske večeri u Areni iznosit će 25 kuna, a press-3komplet ulaznica za sve večeri u Areni 150 kuna. I ove godine Pulski filmski festival nudi pogodnosti pri kupnji ulaznica tako da prijatelji Festivala – studenti (indeks) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 50 kuna, a umirovljenici (isječak mirovine) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 30 kuna“, pojasnila je Nataša Šimunov.

Istaknuto je da je za projekcije na lokacijama Kino Valli, Istarsko narodno kazalište i Kino uz More – plaža Ambrela ulaz slobodan.

Konferenciju za medije priveo je kraju Sergej Turčinov zahvalivši programerima iz tvrtke Syntax i Codecraft koji su radili na mobilnoj aplikaciji “Pula Film Festival”. Sve mogućnosti službene mobilne aplikacija 64. Pulskog filmskog festivala prezentirane su uz animaciju na TV-ekranu. Značaj aplikacije svakako je u funkcionalnosti i u dostupnosti novosti, aplikacija pruža uvid u detaljan program. Pomoću interaktivne trake omogućuje dobivanje informacija o svim lokacijama te je povezana s festivalskim socijalnim mrežama. Pruža mogućnost kupnje ulaznica, glasanja za najdraži film prikazan u Areni, a uz prethodnu registraciju korisnik izravno sudjeluje u osvajanju vrijednih nagrada: HT Samsung tablet tab 3, TV Samsung i aparat za kavu Julijus meinl.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum