JAMM’EUROPE – Uloga kulture i umjetnosti u budućnosti Europe

535045_931666753549718_2025875443960805860_n

Potaknuti objavom Bijele knjige o budućnosti Europe koju je Junckerova komisija predstavila u ožujku 2017., zajednica Cultural Action Europe (CAE) pokrenula je niz okupljanja i debata kojima se želi podržati rad na mogućem scenariju koji može voditi do održive budućnosti europskog projekta.

Iako se u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe ni u jednoj od pet ponuđenih točaka ne spominje kultura, Cultural Action Europe (CAE) podržava činjenicu da se ipak poduzima inicijativa u ovim ključnim vremenima, te potiče na stvaranje scenarija koji bi mogao biti odlučan za budućnost Europe i njezinog pozicioniranja na globalnoj razini. U tom kontekstu CAE u svibnju i lipnju organizira niz okupljanja u Zagrebu, Rimu, Bonnu, Londonu, Bruxellesu, Stockholmu, Budimpešti i Parizu provodivši intervjue s glavnim predstavnicima i dioničarima institucija EU, znanstvenicima, misliocima i istraživačima, na temelju kojih će u srpnju organizirati online debatu Jamm’Europe. Jamm’Europe biti će online diskusija gdje će se okupiti članovi CAE zajednice ali i šira javnost kako bi zajedno promišljali o budućnosti Europe u ovom ključnom povijesnom trenutku. Cilj ove online diskusije, koja će se održati u srijedu 5. srpnja, je poticanje razgovora o budućnosti Europe, ali i kolektivno oblikovanje uspješnog kulturnog scenarija. Jamm’Europe služiti će kao osnova za predlaganje alternativne europske budućnosti koja uključuje kulturu i umjetnost. Rasprava je osmišljena tako da bude inkluzivna te otvorena svima, a više informacija možete saznati na službenoj stranici.

ning_startungtime

 

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum