Otvorene prijave za 14. festival Sedam dana stvaranja

rok: 20.07.2017

Ovogodišnji, 14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja koji se u Pazinu održava od 13. do 18. kolovoza, objavio je natječaj za sudjelovanje u večernjem programu. Organizatori festivala, udruge Veliki mali čovjek i MIG, pozivaju domaće i strane autore da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave na natječaj koji je otvoren do 20. srpnja.

7DS2017_lNa dosadašnjih trinaest izdanja festivala Sedam dana stvaranja sudjelovalo je mnoštvo autora, a samo neki od njih su Pino Josip Ivančić, Sven Stilinović, Željko Bobanović i Davor Sanvincenti.

Večernji program festivala sastoji se od prezentacija rada afirmiranih umjetnika i umjetnika u usponu, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Nadopunjuje se s umjetničkim radionicama na kojima će i ove godine uz stručno vodstvo polaznici kroz sedam dana stvoriti i javnosti predstaviti svoja djela.

Sedam dana stvaranja održava se u Pazinu od 2004., a riječ je o festivalu bogate kulturne proizvodnje (samo je performansa dosad održano preko stotinu), ponude i promidžbe koji okuplja velik broj autora te pozitivni i angažirani entuzijazam stvaralački opredijeljenih ljudi.

Festival stvara kreativne vibracije i poticaje za razvoj pojedinca i socijalne sredine u svrhu suzbijanja kulturne apatije i pasivnosti. Na taj je način postao kreator kvalitetne promjene zajednice i promicatelj kulturnih dobara. Pozitivnu praksu 7DS-sistema nedavno je prepoznalo i Europsko udruženje festivala dodijelivši 7DS-u europsku oznaku izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label.

Tekst natječaja dostupan je na službenoj poveznici.

Izvor

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum