„Pijani od ljubavi“ Paula Thomasa Andersona na KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klubodrom Pulske filmske tvornice nastavlja s besplatnim filmskim projekcijama, a ovog će četvrtka, 8. lipnja, na programu biti neobična i dirljiva romantična komedija-drama Paula Thomasa Andersona „Pijani od ljubavi“ (Punch-drunk Love, 2002.) s Adamom Sandlerom, Emily Watson, Philipom Seymourom Hoffmanom, Luisom Guzmánom i Mary Lynn Rajskub u glavnim ulogama. Večer koju će voditi Ivana-Nataša Turković počet će u 20.30 sati.

pijani od ljubavi1

Junak filma američkog redatelja s nizom uspješnica („Kralj pornića“, „Magnolija“, „Bit će krvi“…) je Barry Egan – čudan, nesiguran, depresivan i asocijalan vlasnik malog poduzeća. Njegovih tiranski nastrojenih sedam sestara ismijavaju ga i emotivno zlostavljaju zbog osamljenog načina života i tjeskobnih i bijesnih ispada. Barry sakuplja besplatne zračne milje koje dobiva kupovinom pudinga, a istovremeno se pokušava otarasiti ucjene hot-linea i započeti romansu sa sestrinom kolegicom.

Film je pohvaljen zbog neobičnosti, jedinstvenosti, humora i dirljivosti, kao i zbog izuzetne glume Adama Sandlera koji savršeno utjelovljuje lika na rubu živčanog sloma. Roger Ebert napisao je za Chicago Sun-Times: „Sandler, oslobođen lanaca formule, otkriva neočekivanu glumačku dubinu. Gledajući film može ga se zamisliti u ulogama Dennisa Hoppera. On ima tmurnost, opsesiju i snagu. Ne može zauvijek raditi one glupe komedije, za ne?“. „Pijani od ljubavi“ je donio Andersonu na Cannes Film Festivalu nagradu za najboljeg redatelja i nominaciju za Zlatnu palmu.

pijani od ljubavi2

Sve novosti Kluba Pulske filmske tvornice moguće je pratiti na internetskoj stranici www.pulskafilmskatvornica.hr i Facebooku. Financijsku podršku pružaju mu Zaklada „Kultura nova“, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Izvor

Leave a Reply


4 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum