„SVI NA WOODSTOCK“ ANGA LEEA NA KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Američkom komičnom dramom „Svi na Woodstock“ (Taking Woodstock, 2009.) Anga Leeja o legendarnom festivalu održanom 1969. godine nastavlja se ovoga četvrtka, 29. lipnja, u 20.30 sati ljetni program Klubodroma Pulske filmske tvornice. Voditeljica će biti Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan.

-taking-woodstockScenarij Jamesa Schamusa temelji se na memoarima „Taking Woodstock: A True Story of a Riot, a Concert, and a Life“ Elliota Tibera i Toma Montea, i u filmu pratimo upravo Tibera, aspiranta dizajna interijera u Greenwich Villageu. Tijekom tog ključnog ljeta on radi u motelu svojih roditelja u malom gradiću blizu New Yorka. U želji da ga spasi od financijskih poteškoća i mogućeg zatvaranja odluči pokrenuti mali glazbeni festival, no on se neplanirano pretvara u jedinstveni generacijski događaj. Film je sazdan od mozaika različitih likova (hipija, ratnih veterana, transvestita…) te je fokusiran na način na koji im se u ovom TAKING WOODSTOCKpovijesnom trenutku mijenjaju životi. Zbog toga se kloni spektakla, odnosno pozornice na kojoj se nižu koncerti, što su mu mnogi kritičari i gledatelji zamjerili. Međutim, drugi su istaknuli upravo to kao jaču točku filma – prepričati festival bez njegovog direktnog prikazivanja i korištenja arhivskih snimaka.

„Svi na Woodstock“ je donio Angu Leeju – redatelju, scenaristu i producentu s Tajvana čiji je rad poznat po emotivnoj nabijenosti – nominaciju za najboljeg redatelja na Cannes Film Festivalu.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada „Kultura nova“, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum