7. Fotografski nagradni natječaj PhotoCity 2017

rok: 31.07.2017

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč organizira 7. Fotografski nagradni natječaj PhotoCity 2017. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe u Republici Hrvatskoj koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Tema 7. PhotoCITY-a je „Žega!“, a sudionici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadane teme. Organizator je, potaknut toplim vremenskim okolnostima, koje mogu biti prenesene i na stanje u lokalnoj i široj zajednici, zadao temu koju fotografi mogu interpretirati na svoj način.

mediji11 (1030x1200)Svaki sudionik može poslati do 3 pojedinačne fotografije ili kolekciju od 3 fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dozvoljena je predaja obrađenih fotografija, a ukoliko se radi o montaži, autor mora koristiti isključivo vlastite dijelove fotografskih radova. Fotografije prijavljene kao kolekcija konkuriraju za nagradu za najbolju kolekciju, ali i za najbolju fotografiju, dok pojedinačne (ne-kolekcija) ne konkuriraju za nagradu najbolje kolekcije. Određeni broj fotografija će nakon selektiranja i ocjenjivanja od strane stručnog žirija biti reproducirane na formatu fotopapira do max 30×20 cm, na izložbi, upriličenoj prilikom objave rezultata natječaja. U slučaju slanja kolekcije, sudionik prijavljuje 3 fotografije označene kao kolekcija, u polju napomene u formi prijave.

Autor i se mogu prijaviti putem interneta. Svi zainteresirani prijavnicu mogu popuniti i poslati fotografije pomoću obrasca na web-portalu www.kaf-lovrec.hr. Nakon primitka fotografija, organizator šalje natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih radova. Prijave traju od ponedjeljka 10. srpnja do ponedjeljka 31. srpnja. Format fotografije može biti max. 3000 piksela po široj stranici. Fotografija ne smije biti veća od 5MB, i treba biti u formatu .jpg (jpeg). Fotografije imenovati po načelu: rednibrojfotografije_inicijaliautora.jpg, npr. 1_DH.jpg. Naziv fotografije opcionalno može biti naveden, ali samo u dijelu obrasca – forme. Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili watermarka autora, a šalju se isključivo putem forme prijave na www.kaf-lovrec.hr/PC17.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum