„Feminae“ – izložba fotografija Marka Krnjajića u galeriji HUIU

krnjajićSamostalna izložba fotografija Marka Krnjajića „Feminae“ bit će otvorena u četvrtak 6. srpnja u 21 sat u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Izložba je rezultat rada u žanru modne fotografije kojom se Krnjajić bavi od početka 90-tih. Mini retrospektiva pod nazivom “Feminae” predstavlja 10 crno bijelih fotografija velikog formata. U središtu ovih fotografija nalazi se žena. Osetljiva, senzualna, jaka, ekstravagantna, dekadentna. Svi ti karakteri izviru iz fotografija gdje se vidi očigledni utjecaj Davida Baileya i Helmuta Newtona. Ovo je prva autorova samostalna izložba u Hrvatskoj.

Marko Krnjajić je rođen 1973. godine u Beogradu. Studirao je fotografiju na BK Akademiji u klasi profesora Milana Aleksića. Završava filmsku režiju u Centru za vizualnu komunikaciju “Kvadrat” (mentor: Zoran Popović). 1999. godine osvaja na međunarodnom salonu umjetničke fotografije – nova F (Muzej suvremene umjetnosti, Beograd) 2. nagradu salona. 2002. godine prva nagrada na «Yorkton film festival» (Canada) za eksperimentalni film “Clay People” – direktor fotografjie. Sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi u inozemstvu. Od 2014. godine živi i radi u Puli gdje se paralelno bavi filmom i fotografijom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum