Konferencija „PORIJEKLO PROSTORA“ u Društvenom centru Rojc

Savez udruga Rojca poziva na konferenciju “Porijeklo prostora” u Društvenom centru Rojc u Puli koja će biti održana u petak 14. srpnja od 10 do 14 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Konferencija se organizira povodom završetka europskog Erasmus+ projekta „The Origin of Spaces“ kojeg je Savez udruga Rojca proveo u partnerstvu s četiri europska centra: Darwin Ecosystem iz Bordeaux-a, LX Factory iz Lisabona, ZAWP Bilbao, Lewisham Council i Capture Art iz Londona.

unnamed

Partneri iz pet europskih zemalja zajednički su radili tri godine, dijeleći svoje postojeće znanje i istražujući nove prakse vezane uz kolaborativne prostore. On-line platforma koja je nastala kao rezultat te suradnje može pomoći zainteresiranim pojedincima ili grupama da postanu socijalni poduzetnici, stvore modele sudioničkog upravljanja, rade ekološki odgovorno, uspostave lokalna partnerstva ili kreiraju multidisciplinarne coworking centre. Kako bi potaknuli i druge na stvaranje novih gospodarskih prilika i srodnih društvenih pogodnosti u zajednici ova znanja su ponuđena javnosti na ovoj poveznici: http://toolbox.originofspaces.com.

DSC_5239Na konferenciji će biti predstavljeno nekoliko uspješnih priča, a na dva panela vodit će se razgovori o tome kako građanske inicijative stvaraju promjene u zajednici te kako coworking kao novi način rada može osnažiti nezavisne profesionalce, kreativnu industriju i potaknuti kreativni turizam.

U sklopu konferencije predstavit će se: Kreativni centar Poligon iz Ljubljane, FARO 11 iz Rovinja, Istarska razvojna Agencija, TranS Savica Zagreb, Vestigium Zagreb, Građanska inicijativa Filip Jakov, Zelena Istra, Društveno poduzeće Punkt i Solidarna eko grupa iz Pule.

Organizatori pozivaju zainteresirane građane, udruge, poduzetnike, inicijative da se prijave za sudjelovanje na e-mail: info.surojc@gmail.com.

Nakon konferencije u ugodnoj atmosferi unutrašnjeg dvorišta Rojca organiziran je objed uz zalogajčiće društveno-odgovornog restorana “Punkt” i osvježavajuće voćne košarice i napitke Solidarne Eko Grupe Pula. Detaljan program pogledajte ovdje.

Izvor

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum