Ljetna škola umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

rok: 10.08.2017

Fond za druge objavljuje poziv za Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu (6. – 11. 9. 2017.)

Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike i aktiviste iz Hrvatske i regije. U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Zagreb od 6. do 11. rujna će se u Grožnjanu održati “Ljetna škola umjetnosti i aktivizma”.

ffo

Riječ je o programu namijenjenom umjetnicima i aktivistima iz Hrvatske i regije koji će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:

- kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;

- povezivanja aktivizma i arta;

- mobiliziranja šire zajednice;

- stvaranja akcija i happeninga:

- propitivanja ne/uspjeha;

- stvaranja zajedničkih platformi;

- produciranja novih inicijativa

Voditelji programa su Snježana Banović, Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić i Aleksandra Vinkerlić.

„Pozivamo umjetnike i aktiviste, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu“, navode organizatori. Prijave se šalju isključivo na adresu rezervacije@fund4others.org do 10. kolovoza, a moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju. Rezultati će biti objavljeni na stranicama Fonda za druge 14. kolovoza.

Fond za druge pokriva troškove smještaja i boravka u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum