Pijanist Marjan Đuzel nastupa u Eufrazijani

Hrvatski pijanist Marjan Đuzel nastupit će u petak, 28. srpnja, u Poreču na 56. Koncertima u Eufrazijani. Nagrađivani glazbenik ovom će prilikom izvesti djela Beethovena, Schumanna, Chopina i Bartoka.

slika3 (1)U Đuzelovu repertoaru djela Ludwiga van Beethovena zauzimaju posebno mjesto. U studenom 2016. izveo je Beethovenovu „Hammerklavier sonatu, op. 106“ u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i tako postao jedan od rijetkih hrvatskih pijanista koji su izveli to iznimno zahtjevno djelo klavirskog repertoara. Na istoj je Akademiji i diplomirao, laureat je brojnih natjecanja, a nastupa na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U 2017. godini nastupa kao solist u 5. Beethovenovom klavirskom koncertu uz Orkestar Opere HNK u Splitu, te u Šostakovičevom „Koncertu za klavir, trubu i gudače“ uz brata trubača Ivana Đuzela i Zadarski komorni orkestar. Održava i brojne recitale u Zagrebu, Varaždinu, Beču, Bruxellesu i dr. Nakon video audicija, pozvan je na prestižno Beethovenovo natjecanje u Bonnu koje će se održati u prosincu 2017. godine.

Bit će to drugi koncert u Eufrazijevoj Bazilici ovoga tjedna u sklopu jednog od najdugovječnijih festivala klasične glazbe u zemlji. 56. Koncerti u Eufrazijani iz tjedna u tjedan nastavljaju privlačiti domaće i strane ljubitelje klasike, a dosad su u Poreču nastupili ansambl Croazzola Concertante, Tatiana Šverko i Leonardo Angelini, Trio Alba i Elisa Tomellini. Iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala, kažu da su zadovoljni odazivom publike, a vesele i odlični dojmovi s kojima izvođači odlaze iz Poreča.

U Eufrazijani, spomeniku pod zaštitom UNESCO-a, Marja Đuzel s nastupom počinje u 21 sat, a sljedeći koncert na rasporedu je već u utorak, 1. kolovoza, kada će ondje nastupiti gitarist Danijel Kralj. Ulaznice za sve koncerte dostupne su na ulazu u Baziliku sat vremena prije koncerta. Rezervacije se vrše online putem rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč ili na mail: rezervacije@poup.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum