Visualia Festival 2017: Spark! Led Drummers i Lords of Lightning ponovno na pulskom festivalu svjetla

Najveći hrvatski festival svjetla – VISUALIA, održat će se za nešto više od dva mjeseca u Puli. Glavni organizatori Festivala su Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, dok su suorganizatori Arheološki muzej Istre te Udruga kineziologa grada Pule.

Visualia Event. eng, jpg

“Od 21. do 23. rujna 2017. godine Visualia će predstaviti Pulu u drugačijem svjetlu – dapače, bit će to Pula okupana svjetlošću i događajima koji slave svjetlost, pozitivne emocije i nove tehnologije. Ovogodišnja Visualia donosi jedan osebujni presjek najboljih izvedbi i točaka prethodnih godina. Tako će brojni posjetitelji moći uživati u programu najboljih 2D i 3D mappinga, pogledati najkreativnije svjetlosne instalacije, uživati u nastupima svjetski poznatih performera. Tijekom festivala bit će u Puli i novih umjetničkih instalacija domaćih i stranih umjetnika.

Spark! Led Drummers_Visualia Festival 2014_slaven radolovic

“No, najveće uzbuđenje zasigurno će potaknuti nastupi najpoznatijih britanskih izvođača koji upravo ove godine dolaze po drugi put u Pulu. Dinamični nastup Spark! osvijetljenih Led Drummersa te energični dvojac Lords of Lightning zasigurno će vas ostaviti bez daha. Posjetitelji koji su uživali u programu manifestacije Visualia Festival 2014. godine sigurno se još danas prisjećaju tih nezaboravnih nastupa.

“Led Drummers su kreacija tvrtke Worldbeaters Music koja je tvorac vrhunskog osvijetljenog uličnoga teatra – Spark! Predstavit će kombinaciju moćnih bubnjeva, dinamične koreografije i šarenog osvjetljenja. Svakako će očarati publiku te povesti je na interaktivno,  zanosno putovanje u čarobni nezemaljski svijet.

“Prilikom prve posjete Visualia Festivalu, poznati bubnjari su iskazali zadovoljstvo te najavili povratak. Naglašavaju da su ljudi u Puli topli i srdačni, grad je prekrasan i prepun povijesne baštine. Prisjećaju se posebnog dojma radničkog i industrijskog grada sa svojim pristaništima i dizalicama koji ih je asocirao na njihov Newcastle.

Lords of Lightning_Visualia Festival 2014_srecko niketic

“Drugi poznati britanski izvođači dvojac je pod nazivom Lords of Lightning. Oni stvaraju hipnotizirajući spektakl nastupom borbe dvaju titana gdje na očigled publike obuzdavaju četiri milijuna volti električne energije. Dok struja teče njihovim tijelima, oni bacaju jedan na drugoga pucketave djeliće energije u očaravajućem plesu dualizma. Nastupima koje izvode od Londona, Miamija pa sve do Macaua i Bangkoka, Lords of Lightning dokazali su se diljem svijeta kao jedinstveni izvođači koji privlače publiku svih dobnih skupina i porijekla. Oni će vas zadiviti naizgled nemogućim. Koreografski osmišljena bitka koja sadržava elemente modernoga plesa, borilačkih vještina i nastupe slobodnog stila, nevjerojatna je fuzija fluidnog ljudskog pokreta i leteće snage bijele tople energije.

“Lords of Lightning bili su također pulski gosti tijekom 2014. godine te, osim što su očarali brojnu publiku koja je još dugo spominjala njihov nastup, i sami su ponijeli sa sobom lijepo sjećanje i želju da se vrate”, navode organizatori.

Festival podržavaju: Grad Pula, Istarska Županija i Turistička zajednica Istre.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum