Gala koncerti 16. Glazbenih radionica „Arena International“

Gala koncerti 16. izdanja Glazbenih radionica „Arena International“ bit će održani u Puli od 2. do 9. kolovoza.

Ove godine će u Glazbenim radionicama gostovati prestižni muzičari iz milanske Scale, flautista Romano Pucci, klarinetista Ivano Brambilla, gitarist Fabio Spruzzola, fagotist Leonardo Dosso iz ARENA INTERNATIONAL Manifesto 2017_ (849x1200)milanskog Sinfonijskog orkestra RAI-a, i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi s talijanskih Akademija iz Rima, Milana, Novare, Udina, Trsta, njemačkih iz Passaua i Regensburga, slovenskih iz Ljubljane i Maribora te hrvatski iz Zagreba i Pule.

Odabrana temu za Radionice, s ciljem valorizacije i promocije istarskog glazbenog stvaralaštva naslovljena je „Upoznajmo Istru“. Gostujući interpreti, umjetnici i profesori te studenti koji su prihvatili tu ideju postali su štovatelji i promotori glazbe istarskih kompozitora.

„Posebnu pažnju posvetiti ćemo ove godine 90. obljetnici rođenja najpopularnijeg suvremenog istarskog kompozitora – Nella Milottija. Za održavanje koncerata odabrali smo najprestižnije lokacije Grada Pule: Katedrala Marijinog Uznesenja za koncert Trija milanske Scale 2. kolovoza, Crkva Sv. Franje za Gala Koncert 4. kolovoza s glazbom Nella Milottija, u interpretaciji umjetnika-profesora Glazbenih radionica, Orkestra i Zborova, i dalje sve do 9.kolovoza u Domu hrvatskih branitelja za Završni Koncert. Tu su još i matineje i večernji koncerti studenata i profesora na Valkanama – kao što je bio običaj muziciranja krajem 19. i početkom 20.stoljeća, te u Zajednici Talijana“, navodi Tatiana Šverko, umjetnička voditeljica Glazbenih radionica „Arena International“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum