Libero Kokotović i Šandor Slacki: Obrisi

U petak, 25. kolovoza 2017.  u 20:00 sati, u programu “Vrtni đir” Gradske radionice, multidisciplinarni umjetnici Libero Kokotović i Šandor Slacki izvest će poetski performans “Obrisi” koji je zamišljen kao novi i drugačiji pristup čitanju i iskazivanju poetskog teksta. Izvode se tekstovi iz zbirke poezije Libera Kokotovića “Skice, obrisi i kolaži” koji su već korišteni na brojnim performansima i književnim događanjima. Liberova poezija je angažirana i usmjerena prema potrazi za obnovom ljudskosti i individualne svijesti koja u ovom dekadentnom vremenu izumire i kao da se pita: “…a da li se ipak može nešto učiniti”?

Fotka_Libero-i-Šandor

Slobodan Kokotović – Libero rođen je u Puli 1. srpnja 1955. bavi se slikarstvom, kiparstvom, performansom i konceptualnom umjetnošću i član je HDLUI. Pored bavljenja likovnom umjetnošću objavljivao je prozu, novele, humoreske, dramske tekstove i poeziju. Autor je 17 samostalnih izložbi slika u Puli, Parizu, Labinu, Bujama, Šikutima i drugim mjestima. U njegovom likovnom opusu nalaze se slike u kombiniranoj kolaž tehnici, takozvane slike-objekti ili „geometrijska apstrakcija“ odnosno objekti u funkciji poetskih performansi. Izveo je brojne performanse te je tako sudjelovao na 6. danima hrvatskog performansa u Varaždinu 2006. (performans pod nazivom Kara–Mustra), u galeriji Milotić izveo je  perfomans s Đuricom Ciganovićem  na otvaranju izložbe “Bijelo, plavo, crveno”, u Šikutima je izveo perfomans s Đuricom Ciganovićem  “I ludosti gore dragi moji ljudožderi”. Posljednjih godina s Šandorom Slackijem i Đuricom Ciganovićem sudjelovao je s performansima na otvaranju i zatvaranju izložbi kolega i prijatelja likovnih umjetnika.

Šandor Slacki rođen je u Strumi 13. rujna 1956. Godine 1984. odnosno u godini Georga Orwela suosnivač je kultnog umjetničkog alternativno-kazališnog projekta “Dr Inat” u kojem djeluje kao vodeći glumac odnosno  pantomimičar i režiser. Također je suosnivač kazališne udruge “Nemerik” u kojoj djeluje kao glumac i režiser. Ostvaren mu je kazališni projekti “Ah zaboga mr. Drink utišajte se”, a uskoro se očekuje praizvedba kazališnog djela na tekstove Libera Kokotovića. Posljednjih godina vrlo aktivno sudjeluje na brojnim performansima s Đuricom Ciganovićem i Liberom Kokotovićem.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum