Mersiha Merdžanović: Izložba i predstavljanje

U četvrtak, 31. kolovoza, u 20:00 sati, na programu “Druženje s umjetnicima” Gradske radionice, akademska grafičarka Mersiha Merdžanović iz Sarajeva predstavit će svoje recentne radove kao i stvaralački proces kojim nastaju. Publika će imati prilike čuti detalje o umjetničkom putu autorice, grafičkim tehnikama, posebice tehnici suhe igle, a također će moći vidjeti originalne radove ove talentirane umjetnice emotivnog i poetskog pristupa koji će ovom prilikom biti izloženi javnosti.

IMG-20170828-WA0002

Govoreći o svom pristupu umjetnosti autorica kaže: “Moj pokretač je uvijek bila ljubav i zbog ljubavi prema umjetnosti sam upisala akademiju. Umjetnici svakako ne mogu očekivati mnogo materijalne satisfakcije od same umjetnosti, ali ljubav koju dajemo kroz svoja djela i ljubav koju kasnije primamo kada se ljudi upoznaju sa tim djelima je glavni pokretač cjelokupnog rada.” Za tehniku grafičkog tiska autorica ističe da je vrlo teška jer iziskuje poznavanje tehnologije, posvećenost izradi samog motiva u obliku crteža, zatim slijedi prenošenje crteža na grafičku ploču, zatim tisak na papir, a sve to traži puno vremena, truda i znanja.

Mersiha Merdžanovic rođena je 1976. u Sarajevu, a srednju arhitektonsku školu završila je 1997. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku grafike, u klasi akademika Hoze Dževada. Izlagala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu dok je samostalno izlagala u Sarajevu, Mostaru, Visokom i drugim mjestima. Dobitnica je nagrade za BiH crtež i nagrade za BiH grafiku te imenovana za 40 počasnih autora izlagača u oblasti BiH minijature. Članica je udruženja ULU BiH od 2005. godine, a status samostalnog istaknutog umjetnika ostvarila je 2015. godine.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Leave a Reply


− 2 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum