Pazin zove kreativce i umjetnike na 14. Festival Sedam dana stvaranja

rok: 05.08.2017

„Pisci, fotografi, glumci, plesači, ako želite provesti sedam dana u dobrom društvu pritom radeći ono što volite, a na kraju svoj rad izložiti u stoljetnoj utvrdi, kreativni svemir po vašoj mjeri čeka na vas. Riječ je o hubu za suvremenu umjetnost, međunarodnom festivalu Sedam dana stvaranja, na čije se sedmodnevne radionice možete prijaviti do 5. kolovoza“, navode organizatori 14. festivala Sedam dana stvaranja.

radioniceFestival se održava od 13. do 19. kolovoza u Pazinu i namijenjen je stvaralački opredijeljenim pojedincima, bez obzira na prijašnje obrazovanje ili iskustvo. Mnogi danas uspješni umjetnici prošli su kroz ovaj kulturni inkubator. Jedan od njih je i Davor Sanvincenti, dobitnik HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, koji već godinama radi po nekima kontroverzne plakate festivala Sedam dana stvaranja.

Jedna od zanimljivosti Sedam dana je i ta što polaznici radionica i njihovi mentori, ali i ostali sudionici festivala zajedno žive i rade u Pazinu, međusobno se educiraju i razvijaju nove ideje, a sve nerijetko završi i novim zajedničkim projektima. Ovu je platformu za razvoj suvremene umjetnosti nedavno prepoznalo i Europsko udruženje festivala dodijelivši joj oznaku izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label.

Na Sedam dana stvaranja radi se potpuno opušteno i slobodno uz podršku iskusnih mentora, a svi radovi izlažu se posljednjeg dana festivala u pazinskom Kaštelu na multimedijalnom događaju Upravo stvoreno. Kao mentor na festivalu već godinama radi Sven Stilinović, jedan od najvažnijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Član nekadašnje Grupe šestorice autora i autor kultnih Zastava na festivalu vodi radionicu analogne fotografije.

Sven StilinovicU ponudi su još i književno-izvedbena radionica Tijelo riječi Neve Lukić i Josipe Bubaš te Pazin Scrapbook, radionica direktnog printa koja poziva sudionike da mapiraju Pazin prema vlastitom doživljaju. Na radionici umjetnosti i psihologije radit će se na vlastitoj imaginaciji i doživljaju sebe, a bit će zanimljiva i onima kojima treba jedna dobar kreativni odmor.

Osim umjetničkih radionica, u Pazinu će se za vrijeme Sedam dana održavati razni koncerti i umjetnički program bogat originalnim, a ponekad i pomalo “pomaknutim” primjerima suvremene umjetnosti. Bit će tu filmova, performansa, predavanja, izložbi i predstava, a osim u Kaštelu, dio programa se odvija i u buffetu Bunker, festivalskom dnevnom boravku.

Headliner umjetničko-glazbenog programa ove je godine Maya Petrovna, umjetnica iransko-ukrajinsko-bosanskog podrijetla koja je prošle godine, kako kažu na festivalu, nadrealističkim opernim performansom lansirala sve prisutne u drugu dimenziju. Nastupit će i multiinstrumentalisti Trevor Brown i Veren Grigorov, a neki od domaćih izvođača na festivalu bit će etno skupina Veja, Če bo bo, če na na, Techno Vikings i Sara Renar.

Na radionice se mogu prijaviti svi i to do 5. kolovoza na sedamdanastvaranja.net. Više informacija potražite na Facebooku.

Festival Sedam dana stvaranja organiziraju udruge Veliki mali čovjek i Mig. Odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Istarske županije, Grada Pazina, Muzeja grada Pazina i Etnografskog muzeja Istre, a podupiru ga i brojni sponzori, partneri i volonteri.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum