Posljednji koncert sezone u Eufrazijevoj Bazilici

Rhapsody Guitar, koncert polaznika ljetne škole klasične gitare, zatvorit će 56. Koncerte u Eufrazijani u utorak, 29. kolovoza s početkom u 21.00 sat.

Polaznici ljetne škole gitarom se ozbiljno bave godinama, a iza njih su već i zapaženi rezultati, poput pobjeda na mađunarodnim natjecanjima. Ljetna škola gitare odvijala se pod umjetničkim vodstvom Xhevdeta Sahatxhija, gitarskog pedagoga dugogodišnjeg iskustva. Mladi će glazbenici u Eufrazijevoj Bazilici u različitim kombinacijama izvesti repertoar u rasponu od renesansnih i baroknih majstora do suvremenih autora, uz izlete u jazz i world music ili pak aranžirane tradicionalne skladbe s hrvatske obale i iz unutrašnjosti. Na programu su djela Bacha, Sora, Regondija, Barriosa, Torrobe, Piazzolle, Asencija, Vassilieva, Kreidlera i Preissa.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni prije koncerta po cijeni od 50 kuna. Rezervacije se vrše mailom na rezervacije@poup.hr.

21054902_1456653671057286_4674019755216337197_o

Po 56. put Eufrazijeva Bazilika u Poreču ovoga ljeta otvorila je svoja vrata jednom od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, Koncertima u Eufrazijani. U jedinstvenom ambijentu spomenika pod zaštitom UNESCO-a između 7. srpnja i 18. kolovoza održano je 10 koncerata priznatih hrvatskih i inozemnih glazbenika u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Koncertna sezona otvorena je s domaćim ansamblom Croazzola Concertante, a uslijedio je nastup Tatiane Šverko i Leonarda Angelinija te najuspješniji koncert sezone, onaj svjetski prepoznatog ansambla Trio Alba, ostvaren u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom. U Eufrazijani je nastupila i iznimna talijanska pijanistica Elisa Tomellini koja je tjedan prije nastupa u porečkoj Bazilici pješice osvojila planinu Monte Rosa, a odmah zatim na njoj izvela prvi takav koncert na glasoviru uopće. U Bazilici su koncerte održali i Marijan Đuzel te Danijel Kralj, a zanimljiv nastup odradili su Katja Markotić i Saša Dejanović. 56. Koncerte u Eufrazijani priveli su kraju Trio 1887, Ivan Škreblin i Zagrebački gitaristički kvartet.

Leave a Reply


− 3 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum