„Sve 4 u zrak“ – izložba u Studiju Golo Brdo

U Studiju Golo Brdo u Rovinjskom Selu, u subotu 5. kolovoza u 20.30 sati, otvara se izložba pod nazivom „Sve 4 u zrak“ koja će predstaviti video-instalaciju Vladimira Freliha & Ane Petrović.

Studio-golo-brdo-drama„Uvriježeno razmišljanje o proizvođačima umjetnosti je da su neefikasni, spori, da se često ne mogu odlučiti kad bi, što bi ili da li bi uopće trebali nešto raditi. Svi ti ne baš laskavi epiteti, kako za ovu tako i za prošle društvene zajednice, mogu se opisati jednom rečenicom; umjetnice i umjetnici su teret društvu koje ih mazi i pazi, a za uzvrat oni ljenčare i rade probleme tamo gdje ih nema. „Sve 4 u zrak“ je performativna video instalacija koja navedenu tezu uopće ne dovodi u pitanje već istu segmentiranim kadrovima iz višednevnog boravka na Golom Brdu potvrđuje. Ako je nekada nešto bilo upitno – to s ovim radom prestaje biti. Kako drugačije ocijeniti količinu umjetničkog rada dok gledamo nekog kako bezgranično dugo sjedi i zuri u jednu točku, tek s vremena na vrijeme pomakne glavu na drugu stranu ili prekriži, ovaj put lijevu nogu preko desne. U evolucijskom ubrzanju i moru hiper atributa i mjerljivih dostignuća, današnji umjetnik/ca je dokaz evolucijske neosjetljivosti prema superlativima sveopćeg ubrzanja.

„Ironija ne podrazumijeva provokaciju ekonomičnosti kada je sama sebi prirodna – kao što je razina intelektualnog, prostornog, materijalnog i vremenskog kvantiteta potrebna za nastajanje bilo čega, što je činjenica koja vrijedi i za umjetnički rad“, navodi se u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum