U rujnu počinje 20. Organum Histriae

Od 1. do 9. rujna održat će se jubilarni, 20. Organum Histriae- međunarodni festival orguljske glazbe. Ove godine se stavlja naglasak na mlade umjetnike koji će se predstaviti tijekom četiri koncerta na različitim lokacijama.

Orgulje-Buje-600x400

Festival će započeti u Bujama, u Župnoj crkvi sv. Servula, koncertnom naslova Dame nastupaju. Po prvi puta nastupit će zajedno češka flautistica Žofie Součková s mladom orguljašicom Elenom Roce iz Pule, studenticom orgulja na Muzičkom akademiji u Zagrebu. Ovaj zanimljivi duo izvest će program baroknih majstora J. S. Bacha A. Vivaldija, G. F. Händela i drugih.

plakat

Nakon Buja, 3. rujna festival se seli u pulsku Katedralu gdje će austrijska umjetnica Margareth Tumler održati orguljaški recital povijesno razvnovrsnog repertoara koji tamošnje orgulje dopuštaju – od rane glazbe pa do skladatelja 20. stoljeća.

Nakon Pule, vrijeme je za mladenački trio Draclin, koji će 6. rujna u Kanfanarskoj crvi sv. Silvestra izvesti zahtjevan, ali pitak program ranih majstora. Zanimljiva kombinacija orgulja, violončela i oboe zasigurno će biti mamac za širu publiku. Baš kao i posljednji dan Festivala, kada će pozornica biti izrazito akustičan prostor pulske Crkve sv. Franje. 9. rujna. Festival će zatvoriti Vokalni ansambl Marco Polo specijaliziran za ranu, pretežno renesansnu vokalnu i vokalno instrumentalnu glazbu.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.
Više informacija o programu i umjetnicima možete pronaći na web stranici www.organum-histriae.com

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum