7. VLADIMIR SKATE FILM FESTIVAL (21. – 24. rujna)

Fažanski Skateboard klub August Šenoa predstavlja još jedno, sedmo po redu, izdanje Vladimir Skate Film Festivala. Od 21. do 24. rujna bogat program 7.VFF predstavit će ponajbolje iz svijeta nezavisne domaće i inozemne audiovizualne umjetničke skateboarding scene. Četiri festivalska dana odvijat će se u atmosferi brojnih filmskih projekcija, svjetskih i europskih premijera, zanimljivih izložbi fotografija i popratnih programa u Fažani, Puli i Nacionalnom parku Brijuni.

vladimir_poster

Otvorenje 7. Vladimir film festivala održat će se u četvrtak, 21. rujna, u 19 sati u Hotelu Fažana (Ulica boraca 2), kada će se u gotovo netaknutom ambijentu sale starog Hotela, inače zatvorene za javnost, predstaviti izložba “Print Exchange”. Iz cjelokupnog ovogodišnjeg programa Festivala posebno se izdvaja ova jedinstvena i po mnogočemu neobična izložba fotografija. Naime, iza “Print Exchangea” stoji projekt Film Pro Vida Print Exchange, topla priča koju je pokrenuo kalifornijski fotograf Jai Tanju, a radi se o međunarodnoj razmjeni fotografija putem, pomalo zaboravljenog načina, obične pošte. Kada je Jai odaslao više od tisuću fotografija na sto različitih adresa, ljudi su mu uzvratili istom gestom. Zavrtjela se priča i svijetom su počele kolati fotografije, kao nekad razglednice. Na VFF bit će postavljeno više od 1.000 fotografija iz cijelog svijeta.

vlad (7)Snažan međunarodni filmski program donosi najnovija skate-videa i dokumentarne filmove istaknutih svjetskih autora. U Galeriji Cvajner će Zach Chamberlin iz San Franciska imati svjetsku premijeru svog videa Push Partial World Tour II, a Francisco Saco iz Kostarike donosi urbano-tropski video Canasta. U Kinu Valli prikazivat će se dugo iščekivani dokumentarac Devoted, pariškog autora Lucasa Beauforta. U caffe baru Stara Fažana prikazat će se četiri skate-videa priznatih autora među kojima su: Rémi Luciani iz Marseilla, Riječanin Mihael Šandro s Kopenhagenskom adresom, Anton Beliaev iz Moskve i ekipa iz američkog brenda Traffic Skateboards.

Samostalne izložbe fotografija imat će Nich Kunz iz San Franciska u foajeu Kina Valli, Taufek Asmarak iz Singapura u Staroj Fažani i Olman Torres iz Kostarike u Galeriji Cvajner.

vlad (5)U nedjelju, 24. rujna, Festival zatvaraju dvije projekcije koje će se prikazivati u Nacionalnom parku Brijuni u Ljetnom kinu Velikog Brijuna. Radi se o svjetskoj premijeri skate-videa Island, britanskog autora Jima Cravena i dokumentarnom filmu Abkhazia finskog autora Vantte-a Lindevalla. Organizirani odlazak brodom na otok zakazan je tog dana u 18 sati, a karte se mogu rezervirati na službenoj internet stranici: vladimirfilmfestival.com, gdje se nalazi i cjelokupan program te sve informacije.

Popratni dio programa čine interaktivna instalacija njujorškog umjetnika Connora Kammerera, Tibor Rep, pionir slovenske skate scene, postavit će slow food štand REPeat, a posjetitelji će moći po povoljnijim cijenama birati iz bogate ponude (od majica do knjiga) londonskog pop-up dućana Palomino.

Festival podupiru: Turistička zajednica Općine Fažana, Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica Grada Pule, Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival / Kino Valli i Galerija Cvajner, dok su medijski pokrovitelji: Grey skateboard magazin, Solo magazin, Live skateboard media i Free skateboard magazin.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum