Animirani filmovi Pulske filmske tvornice na 55. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Animirani filmovi „Ja sam ja“ i „Animirane pjesme“ Pulske filmske tvornice ušli su u natjecateljski program 55. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će biti održana u Sisku od 28. rujna do Ja sam ja1. listopada. Revija je jedina manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca, a svake ju godine ugošćuje drugi grad.

„Ja sam ja“ je nastao u sklopu Radionice animiranog filma koju je Marko Zdravković-Kunac održao u Osnovnoj školi „Brda“ Split, dok su „Animirane pjesme“ realizirali osnovnoškolci različitog uzrasta na Radionici animiranog filma tijekom Međunarodnog festivala animacije Supertoon u Šibeniku, gdje su voditelji bili Marko Zdravković-Kunac, Maja Prokl i Petra Gardijan. Oba filma su autorski omnibus putem kojega djeca, u stilu ritmičkih brojalica, propituju i razvijaju svoj identitet.

Ove godine je na Reviju prijavljen rekordan broj filmova – čak 292 – a selektori Slaven Zečević (montažer) i Čejen Černić (redateljica) uvrstili su u konkurenciju njih 76. Priređivači Revije su Hrvatski filmski savez, Kino klub Sisak i OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, dok su pokrovitelji Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum