Koncert Vedrana Ružića u Lapu

Koncert Vedrana Ružića bit će održan u utorak, 5. rujna, u 21 sat u porečkom Lapidariju u sklopu 22. Jazz in Lap – Jazz & Blues Festivala.

vedran ružićGlazbenik i slikar Vedran Ružić u Poreč dolazi s projektom Spiritual Market koji je nagrađen Porinom za najbolji jazz album. Spiritual Market inspiriran je putovanjima Marka Pola do dalekog istoka koja su prikazana kroz jazz glazbu te art film autora Ire Tomić i Johna Karduma. Pjesme meditativnog karaktera i filmska projekcija stopit će se u nevjerojatnu atmosferu koja će u utorak obaviti Lap.

Gitaristički virtuoz Darko Jurković Charlie otvorio je u utorak, 30. kolovoza drugi dio 22. Jazz in Lap – Jazz & Blues Festivala Poreč. Niz vrhunskih koncerata na ovome festivalu tako je nastavljen, a brojna publika mogla je uživati u Jurkovićevom nastupu na dvije gitare (tehnika two-hand tapping) te mirnoj, ugodnoj i opuštajućoj atmosferi.

Druge večeri nastavka 22. Jazz in Lap festivala u punom Lapu nastupio je kvartet The Problems. Višestruki dobitnici nagrada Status za najbolje hrvatske glazbenike i članovi Jazz orkestra HRT-a, izveli su odličan koncert, a brojni inozemni gosti kasnije su ispitivali gdje još mogu poslušati ovaj sjajan sastav.

Osim Vedrana Ružića u Lap dolazi i Hipsters Quintet čiji je koncert na rasporedu u subotu, 2. rujna. Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. 22. Jazz in Lap odvija se u sklopu Poreč Open Air Festivala, a organizira ga Pučko otvoreno učilište Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum