ODRŽAN 7. VLADIMIR SKATE FILM FESTIVAL

Sedmo izdanje Vladimir Skate Film Festivala u organizaciji fažanskog Skateboard kluba August Šenoa održano je od 21. do 24. rujna u Fažani, Puli i na Brijunima. Program 7.VFF-a predstavio je ponajbolje iz svijeta nezavisne domaće i inozemne audiovizualne umjetničke skateboarding scene.

DSC_0192 (1200x803)Otvorenje je održano u četvrtak, 21. rujna, u Hotelu Fažana izložbom “Print Exchange”. Radi se o projektu Film Pro Vida Print Exchange, kojeg je pokrenuo kalifornijski fotograf Jai Tanju – međunarodnoj razmjeni fotografija putem pošte.

U pulskoj galeriji Cvajner je Zach Chamberlin iz San Franciska imao svjetsku premijeru videa „Push Partial World Tour II“, a Francisco Saco iz Kostarike donio je urbano-tropski video „Canasta“. U kinu Valli prikazan je dokumentarac „Devoted“, pariškog autora Lucasa Beaufort, a u caffe baru Stara Fažana prikazana su četiri skate-videa priznatih autora među kojima su: Rémi Luciani iz Marseilla, Riječanin Mihael Šandro s Kopenhagenskom adresom, Anton Beliaev iz Moskve i ekipa iz američkog brenda Traffic Skateboards.

DSC_0184 (1200x803)Samostalna izložba fotografija Nicha Kunza iz San Franciska otvorena je u foajeu kina Valli, izložba Taufeka Asmaraka iz Singapura postavljena je u Staroj Fažani, a izložba Olmana Torresa iz Kostarike gostovala je u galeriji Cvajner.

U nedjelju, 24. rujna, festival su zatvorile dvije projekcije u Nacionalnom parku Brijuni u Ljetnom kinu Velikog Brijuna. Na programu su bili svjetska premijera skate-videa „Island“, britanskog autora Jima Cravena i dokumentarni film „Abkhazia“ finskog autora Vanttea Lindevalla.

Festival podupiru: Turistička zajednica Općine Fažana, Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica Grada Pule, Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival / Kino Valli i Galerija Cvajner, dok su medijski pokrovitelji: Grey skateboard magazin, Solo magazin, Live skateboard media i Free skateboard magazin.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


4 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum