Otvoren natječaj za Photodistorziju VIII – multimedijalnu bienalnu izložbu fotografija u Poreču

rok: 09.10.2017

Photodistorzija je umjetnički projekt putem kojeg se želi konceptualnim pristupom predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan oblik komunikacije unutar suvremenog društva. Projekt je zamišljen kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim artificiranim prostorima. U skladu sa zakonitostima likovne umjetnosti, gdje fotografija ima svoje likovno i umjetničko mjesto, Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija.

Ovogodišnja tema festivala je Intimnost. Intimnost je osobna, iskrena. Ona je i poznata, tajnovita i začudna, ali i mračna i neugodna. Podrazumijeva bliskost između dvoje ili više međusobno povezanih Andi_Bancic_Canon_5D_25.11.2015_3214-HDR_Andi_Bancic_5d_25_11_2015 (1200x800)ljudi. Obitelj, prijatelji, ljubavnici… Oni kojima nježno šapućemo, čiji miris osjećamo u odsutnosti. Toplina zajedništva, gorčina rastanka. Intimnost je i duboko razumijevanje i poznavanje mjesta koja nas okružuju, koja istražujemo. Šume kojima šetamo, snovi kojima lutamo. Prostori u kojima se gubimo i ponovno nalazimo. Mjesta i ljudi kojima pripadamo.

Photodistorzija  osigurava ravnopravan pristup svim autorima iz Hrvatske i inozemstva, koji rade u različitim područjima i tehnikama fotografije. Prijaviti se može serija fotografija (min. 3 fotografije iz serije, max. 15). Uz radove je poželjno priložiti kratak opis tj. koncept rada / projekta (do 250 riječi). Format radova za izlaganje ograničen je na 100 cm (najduža stranica). Broj radova za izlaganje dogovara se sa organizatorom po završetku natječaja. Organizator ima pravo odbiti izložiti rad ukoliko opremljenost kao i tehnička kvaliteta printa/ispisa izabranog i pristiglog rada ne zadovoljava galerijske standarde izlaganja. Najbitnija propozicija Photodistorzije jest da su fotografije / instalacije – autorsko djelo autora. Učestvovati mogu svi, bez obzira na iskustvo, godine ili profesiju.

Poziv za sudjelovanje raspisan je putem javnog natječaja a stručni žiri u sastavu: Maša Bajc, MFA – magistar fotografije (predsjednik žirija), mr.sc. Sebastijan Vojvoda, akad.slik. Andi Bančić, prof.lik.kulture izvršiti će selekciju najboljih fotografija koje će biti izložene u sklopu skupnih i samostalnih izložbi na lokacijama Male galerije i Istarske sabornice te će dodatno odabrati rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu – realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji POU – Poreč 2019. godine. (Učilište pri organizaciji izložbe pokriva putne troškove, smještaj, tehničku podršku pri postavljanju izložbe, tisak plakata i brošure te čuvanje izložbe).

Ime dobitnika nagrade biti će proglašeno na samom otvaranju izložbe. Prijave moraju stići najkasnije do 09. listopada,a moraju sadržavati sljedeće podatke: Ispunjen obrazac za prijavu; kratku biografiju; radove u jpg formatu (molimo slati jpg širine max 2000 px i 100 dpi – pojedinačni mail ne smije prekoračiti 5 Mb); radove i ispunjenu prijavnicu moguće je slati na mail likovna@poup.hr. Rezultati natječaja biti će dostupni do 13. listopada.

Odabrani radovi moraju biti dostavljeni organizatorima najkasnije do 23. listopada osobno ili poštom na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Isti moraju biti opremljeni okvirom i pripremljeni za izlaganje. Troškove slanja i povratka radova snose učesnici izložbe sami.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum