PANELOM ‘’DRUGAČIJE KINO’’ ZAPOČEO 3. SAJAM FILMA U KINU VALLI

3. Sajam filma započeo je u srijedu, 13. rujna u pulskom Kinu Valli. Sajam su otvorili Hrvoje Laurenta, predsjednik Kino mreže, Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Gordana IMG_2233 (1200x800)Restović, ravnateljica JU Pula Film Festival, Tamara Brussich, potpredsjednica Skupštine Istarske županije, te Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli, koja je pozdravila sve prisutne i zaželjela svima poučno, zabavno i inspirativno iskustvo.

Panelom ”Drugačije kino” započeo je ovogodišnji sajam. Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina, Daniel Pavlić, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Jure Matičič, Mestni kino Domžale – Slovenija sudionici su panela koji su svoja iskustva, ideje i mišljenja podijelili s zainteresiranom javnošću. Kako klasične kino-projekcije postaju sve manje zanimljive, a publika sve zahtjevnija, glavna pitanja bazirala su se na načine i mogućnosti kreiranja događaja i jedinstvenih kino iskustava, te kako film i kino povezati s drugim umjetnostima.

Program Sajma, koji traje do 15. rujna, nastavlja se predstavljanjem nezavisnih kina i njihovim daljnjim razvojem kroz niz radionica, razgovora, edukacijskih programa, primjera dobre prakse  i filmskih projekcija. Sajam pruža jedinstvenu priliku međusobnog upoznavanja, raspravljanja o tekućim pitanjima, stvaranju novih partnerstva i zajedničkih vizija. Programi su zatvoreni za širu javnost.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum