Predstavljanje monografije i izložba Vinka Šaine u Gradskoj galeriji Labin

Otvorenje izložbe „Slikar svjetla“ i prezentacija likovne monografije umjetnika Vinka Šaine održat će se u petak, 22. rujna, s početkom u 19 sati u Gradskoj galeriji Labin.

Vinko Šaina rođen je 1953. godine u Puli. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Splitu, Odjel grafike, 1972. godine. Član je HDLU-a Zagreb, HDLU-a Istre i HZSU-a. Izlagao je od 1971. godine na pedesetak samostalnih izložbi (Labin, Pula, Rovinj, Rijeka, Poreč, Torino, Imperia, Feltre, Kirchdorf, Imola, Roette, Graz, Malinska, Umag…) i gotovo dvije stotine skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Labin, Pula, Split, Rijeka, Zagreb, Dubrovnik, Novi Sad, Beograd, Udine, New York, Montevideo, Buenos Aires, Sao Paolo, Chaco, Comodoro, Manzano, Vittorio Veneto, Leoben, Eisenstadt, Stuttgart, Beč, Trst, Pariz, Lisabon…), a sudjelovao je i u radu brojnih likovnih kolonija.

vinko

Osim slikarstvom, bavi se i galerijskom djelatnošću od 1986., a u restauriranom spomeniku kulture, crkvi Gospe Karmelske, 1993. utemeljio je galeriju “Alvona”. Dužnost predsjednika HDLU-a Istre obnašao je u razdoblju od 1996. do 1999. O njegovu radu snimljen je 2009. dokumentarni film u produkciji HRT-a. Za svoj stvaralački rad višestruko je nagrađivan. Njegova likovna djela nalaze se u brojnim muzejsko-galerijskim i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Likovnu monografiju predstavit će autori dr. sc. Berislav Valušek i prof. Roberto Tessari. Izložba ostaje otvorena do 22. listopada 2017.

Osim u prostoru Gradske galerije Labin monografska izložba biti će postavljena i u Galeriji Alvona, te u galerijskom prostoru Narodnog muzeja Labin.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum