RADIONICOM ‘’SUFINANCIRANJE FILMSKIH PROGRAMA’’ ZAVRŠIO 3. SAJAM FILMA U PULSKOM KINU VALLI

Pulsko Kino Valli je od 13. do 15. rujna bilo domaćin 3. Sajma filma koji su zajednički organizirali Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Javna ustanova Pula Film Festival. Cilj Sajma je bio provođenje svih ključnih aktivnosti Mreže kako bi se nastavilo jačanje hrvatske audiovizualne djelatnosti na svim razinama. Tema prošlogodišnjeg Sajma bila je ”Kina u zajednici” kojom se želio postići veći utjecaj kina u lokalnim zajednicama, a ove godine priča se nastavila temom ”Drugačije kino” sa željom da se nastavi prikazivati i razmjenjivati iskustva razvoja publike i programa, a sve na zadovoljstvo vjernih sadašnjih i budućih posjetitelja.

IMG_2285 (1200x466)

Sajam je u srijedu otvoren panelom ‘’Drugačije kino’’ na kojemu je otvorena tema kreiranja jedinstvenog kino-iskustva i povezivanje filma i kina s drugim umjetnostima.

Uz mnogobrojne radionice i predavanja, drugog dana Sajma, hrvatski distributeri predstavili su programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavili su se najznačajniji partneri neovisnih kinoprikazivača.

U petak, zadnjeg dana Sajma, predstavljanjem najboljih praksi moglo se čuti mnogo individualnih priča iz lokalnih sredina.

Članovi Hrvatske mreže neovisnih prikazivača kroz ova tri dana otvorili su niz tema, razmijenili znanja i doživjeli još jedno poučno, zabavno i inspirativno iskustvo. Na mnogobrojnim radionicama i prezentacijama na konkretnim su se primjerima predstavile taktike i strategije koje mogu pomoći razvoju publike, promocije i marketinga te sufinanciranju filmskih programa.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum