Rujan u Mediteranskom plesnom centru – radionice i izvedba predstave “LakeLess”

Mediteranski plesni centar tijekom rujna će privremeno ugostiti nekoliko umjetnika i projekata – u sklopu rezidencijalnog programa slovenska umjetnica Maša Kagao Knez uz svoje autorske suradnike radit će na projektu M. A. M. Tijekom tog perioda, održat će i dvije radionice te izvesti predstavu “LakeLess”; u petak, 8. rujna, od 18 do 21 sat bit će održane radionice Afrički plesovi i Beatbox, a u subotu, 9. rujna u 20.30 sati izvedba spomenute predstave.

LakeLess (4)Radionica Afrički plesovi pod vodstvom plesačice i koreografkinje Maše Kagao Knez, kako samo ime govori, uključit će motive iz tradicionalnih afričkih plesova te svladavanje pokreta koje oni iziskuju. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno plesačko iskustvo, namijenjena je svima starijima od deset godina koji žele razvijati vlastitu plesnu ekspresiju, ali i svima onima koji kroz ples i glazbu žele zaviriti u afričku kulturu. Trajanje radionice je 90 minuta.

Beatbox radionicu vodit će umjetnik Murat, a svi polaznici imat će priliku naučiti kako koristiti vlastiti glas i usta za imitiranje zvuka bubnjeva, sviranje različitih ritmova kao i improvizaciju koristeći beatbox tehnike. Beatbox je vokalna izvedba ritmova i drugih glazbenih zvukova, a osnova je imitiranje klasičnog bubnjarskog seta. Trajanje radionice je 90 minuta.

Nakon radionica, u subotu, 9. rujna u 20.30 sati u MPC-u umjetnici Maša Kagao Knez i  Murat predstavit će svoj zajednički projekt “LakeLess” . Riječ je o predstavi u kojoj su se spomenuti umjetnici udružili u zvučno-glazbenu fuziju koja povezuje ples i beatbox. “LakeLess” predstavlja neposrednu komunikaciju iz svakodnevnih obrazaca i situacija koje autori kroz pokret i zvuk transformiraju u univerzalni jezik. Autori su ovu predstavu razvili iz kratkog dueta za koji su osvojili treću nagradu na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu 2016.

Konačno, kroz projekt M.A.M. koji će razvijati u sklopu rezidencije, Maša Kagao Knez nastavlja istraživanje egzistencije i suživota, kojeg ovoga puta stavlja u različite perspektive, s naglaskom na shvaćanju i doživljavanju vremena. Premijera predstave planirana je za prosinac 2017. u Sloveniji, a gostovanje u sljedećoj sezoni MPC-a.

U drugoj polovici rujna u Mediteranski plesni centar vraća se poznati slovački umjetnik sa slovenskom adresom – Milan Tomášik. Ovaj puta radit će na razvoju projekta “Unified fields”. Riječ je o kompleksnijoj nadogradnji principa i polazišnih točaka koje je spomenuti umjetnik sa svojim plesačima razvio u prethodne dvije izvedbe: “Hunting Season” (2014) i “Silver Blue” (2015).

Tijekom rezidencijalnog boravka, plesačice kompanije Milana Tomášika, Tina Valentan i Špela Vodeb vodit će radionicu “Kreni prema meni”. Radionica će se održati 16. rujna, a otvorena je za sve zainteresirane (s naglaskom na starije građane) koji žele otkriti suvremeni ples i pokret. Prijave za radionicu zaprimaju se na boj telefona: 098 1939 287.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum