TOČKA SUSRETA U GRADSKOJ RADIONICI

U subotu, 9. rujna, u 20 sati, u Gradskoj radionici održati će se još jedna Točka susreta. Pozivamo zainteresirane muzičare i sve ostale da dođu, donesu instrumente i participiraju u ovom specifičnom druženju kroz glazbenu improvizaciju. U slučaju kiše koncert se odgađa za drugi termin.

Foto_TS-1 (1200x902)Točka susreta je participativni glazbeni program koji se, u organizaciji Gradske radionice, provodi u kontinuitetu od 2013. godine, a do sada je u njemu sudjelovalo preko pedeset glazbenika iz lokalnog, nacionalnog ili međunarodnog okruženja. Program predstavlja specifičan oblik glazbenog okupljanja u kome se kreativni dijalog između glazbenika odvija spontano u opuštenoj atmosferi, a muzičko iskustvo nije primarni kriterij. Program Točka susreta je otvoreni glazbeni eksperiment koji nastaje kroz glazbenu komunikaciju izvođača na sceni pri čemu zajednička aktivnost stvara nove vrijednosti i valorizira sadašnji trenutak te emociju koja nastaje. Nova glazba nastaje kao plod susreta glazbenika i njihove interakcije s publikom na način da se individualne uloge prožimaju i izmjenjuju. Publika pronalazi motivaciju za sebe i sudjeluje kao referenca za glazbenike ili se sama  uključuje u glazbeno stvaranje. Tako Točka susreta potiče i otkriva nove talente ili pak jednostavno prihvaća nečiji voljni interes da se kreativno izrazi. Stoga ovakav koncept javnog nastupa pruža dodatnu motivaciju i entuzijazam glazbenicima, ali također može stvoriti nove umjetničke i društvene vrijednosti. U Točki susreta nalazimo radost stvaranja i užitak druženja.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum