3. Konferencija o kreativnim industrijama – Kulturni menadžment

Faro11 u suradnji s Istarskom kulturnom agencijom organizira treću po redu konferenciju o kreativnim industrijama, u petak i subotu, 27. i 28. listopada u prostorima Coworking Rovinja. Fokus treće edicije je na kulturnom menadžmentu, karici u produkciji i upravljanju kulturnim sektorom koji u Hrvatskoj ima puno potencijala za razvoj i doprinos ne samo kulturnoj sceni već i gospodarskoj i turističkoj. Konferencija je dvodnevna te ima za cilj razmjenu iskustva i otvaranje novih prilika za mlade kulturnjake (u mendžmentu i produkciji) u Istri i Hrvatskoj.

kult m

Program:

PETAK 27.10.2017.

• Organiziran posjet izložbe TARWUK, Etnografski Muzej Istre, Pazin

• Networking with artists: o umjetničkim rezidencijalnim programima i razvoju*

Zamišljena kao neformalna rasprava u kojoj će umjetnici koji su sudjelovali u raznim umjetničkim rezidencijalnim programima izmjenjivati vlastita konkretna iskustva i znanja o takvim i sličnim projektima za razvoj talenata. U raspravi će se govoriti o tome kako organizirati, održati i unaprijediti programe umjetničkih rezidencija, čemu posvetiti posebnu pažnju, koja je njihova umjetnička, a koja šira, društvena uloga? Vidjeti ćemo i zašto su takvi programi važni, koji je njihov primarni cilj te koji su glavni izazovi. Raspravom želimo ponuditi uvide i saznanja o tome kako najbolje organizirati rezidencijalne umjetničke programe, te potaknuti umrežavanje prisutnih aktera.

Gosti: Hrvoje Hiršl, Liberta Mišan, Dragana Sapanjoš, Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang

Moderator: Boris Vincek

* (Ovaj) dio programa je realiziran putem projekta Međunarodne aktivnosti MP3 platforme koje podupiru Istarska županija i Ministarstvo kulture RH.

SUBOTA 28.10.2017.

Predavanja i radionice, utemeljena na vlastitom iskustvu i radu u domeni kulturnog menadžmenta, istarskoj publici predstaviti će prema planu slijedeći gosti:

Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, predsjednica Hrvatske Alijanse Kulture i osnivačica Doors Art Foundation Daniela Urem, Davor Mišković, osnivač Udruge Drugo more i Clubture, Marino Jurcan, predsjednik udruge Metamedij i MP3 platforme čiji je cilj zagovaranje u sklopu osnivanja centra za nove medije, Nataša Bošnjaković, Rebel Kolektiv, privatna tvrtka koja u suradnji sa Muzejom Grada Rovinja i privatnim kolekcionarima realizira izložbe slavnih umjetnika.

Broj sudionika i sudionica je ograničen pa obavještavamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na konferenciji prijave do srijede, 25. listopada 2017. na slijedeći mail: ivana@faro11.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum