INDIREKT PREDSTAVLJA: PRVI SHOWCASE FESTIVAL U BEOGRADU

Istarski Indirekt Music & Art Festival u lipnju je obilježio svoje peto izdanje, a ove jeseni će se održati već treći po redu Indirekt festival u Beogradu (od 5. do 8. listopada), u organizaciji Dejana Boškovića iz Ammonite Recordsa. Uslijed regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem regionalne nezavisne glazbene scene, u listopadu 2015. u Beogradu i Novom Sadu, održan je prvi Indirekt u Srbiji. Već iduće godine festival je dobio međunarodnu notu. Potaknuti uspjehom prva dva izdanja i pozitivnim reakcijama posjetitelja i umjetnika, Indirekt širi svoj program i postaje Showcase Festival, što znači da nas očekuje najbogatiji glazbeno-edukativni program do sada.

indi2017 plakat 3 ENG (849x1200)U okviru programa sudjelovat će 22 glazbena izvođača i predavači iz čak deset europskih zemalja, što je značajni napredak u odnosu na prošlu godinu. Festival nudi široku paletu žanrova, od indie folka, rocka, dream popa i bluesa do psihodelije, nu jazza, industriala, elektronike i punka. Nastavlja se ovogodišnja suradnja sa zemljom partnerom Austrijom, Austrian music exportom i prestižnim Waves Vienna festivalom. Predstavljaju bendove: At Pavillon i Gospel Dating Service te dobitnike festivalske nagrade Export Award Waves Vienna festivala, indie blues rock duo Cari Cari, koji su ove godine nastupili i u Umagu. U Istri su nastupila i dva mlada, talentirana kantautora, Jakob Kobal iz susjedne Slovenije i Sir Croissant iz BIH. Hrvatski predstavnici na Indirekt Showcaseu su: Baden Baden, Sleepyheads i (The) Lesser Men. Iz Švedske stižu: Barbarisms i Norma. Mađarska predstavlja dva benda: Dope Calypso i The Immigrants, Technoir će biti ovogodišnji predstavnik za Italiju, a Haze & Ash za Crnu Goru i Srbiju. Srbija predstavlja još osam izvođača: Auf Wiedersehen, Ana Avramov, Bitipatibi, Dogs In Kavala, Moloa, Nadja, Presing i Triko.

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija u isto vrijeme u skladu s njihovim senzibilitetom: Dorćol Platz, KC Rex i Majstor za pivo, a 5. listopada na otvorenju u Kulturnom Centru Grad će nastupiti bendovi Triko i Barbarisms.

Osim koncerata, koji su u prvom planu, program u Dorćol Platzu će se sastojati od dnevnih radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz glazbene industrije, namijenjenih edukaciji regionalnih glazbenika, ali i sudionicima u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije glazbenih događaja. Brojne pozitivne promjene su se desile na europskoj glazbenoj sceni u zadnjih par godina, s čime je upoznat jako mali broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj. Nedostaju brojni kontakti i suradnje. S jedne strane europski glazbenici trebaju više međunarodne pozornosti, brojniju publiku i kontakte s glazbenim stručnjacima, a s druge strane naši glazbenici s europskim.

Bendovi će imati priliku predstaviti se ljudima iz glazbene industrije naše regije i cijele Europe. “Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz glazbenog svijeta održati radionice s idejom da im prenesu svoja znanja, razmjenom iskustva i primjerima iz prakse. Festival je dobra prilika da se stvore kontakti za buduću suradnju”, kaže glavni organizator Indirekta u Beogradu, Dejan Bošković (Ammonite Records). Ovo je idealna prilika za razvoj (benda, labela, kluba,festivala, agencije…) i širenje na europsko tržište. Zanimljivo je i da će bendovi imati priliku prezentirati se za prestižni Waves Vienna showcase festival, za koji će se u Beogradu primati  prijave za iduću godinu.

Indirekt će se ove godine osim glazbom, baviti i književnošću. Ljubiteljima pisane riječi u subotu 7.listopada u podne će biti predstavljeni najznačajniji književni blogovi četiri blogerice iz regije: Tijana Banović, ugledni web-časopis „Crna ovca” (Srbija), Alis Marić, najčitajniji blog u regionu „Čitaj knjigu” (HR), Ingrid Divković, regionalna blog senzacija i autoricaa hit knjige „J**e li vas ego” (HR) i Tanja Đorđević, iz sjajnog projekta i festivala „ČitamЧиташ” (Srbija).

Informacije o festivalu pratite na Facebook stranici festivala.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum