Jurkasov film u kinima

Fuck-off-i-love-you-

Od 20. listopada u domaćim kinima prikazuje se „Fuck Off I Love You“, koji je redatelj Anđelo Jurkas snimio bez pomoći institucija, poput svojeg debitantskog filma „Zbog tebe“.

Jurkas se u novom filmu bavi muško-ženskim odnosima kroz lik pisca (glumi ga sam redatelj), koji pokušava rezimirati svoje romantične veze i o tome napisati knjigu. Iako se takva narativna strategija nije pokazala najuspješnijom, budući da je redatelj pretjerao u nizanju ispovjednih i dokumentarnih sekvenci, valja istaknuti entuzijazam filmske ekipe i vizualni stil unatoč skromnim financijskim uvjetima.

Naročito impresionira broj poznatih glumaca koje je Jurkas uspio pridobiti za svoj film: Judita Franković, Doris Pinčić Rogoznica, Jana Ilić Milić, Elitsa Mateva, Jelena Perčin, Iskra Jirsak, Csilla Barath, Vera Zima, Marko Cindrić, Stojan Matavulj, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Petra Cicvarić, Zoran Pribičević i Lucija Šerbedžija. „Fuck Off I Love You“ prikazuje se u distribuciji Continental filma.

 

E. L.

 

Leave a Reply


4 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum