Koncertom Jean-Michela Bernarda završen 5. Međunarodni festivala glazbe i zvuka

Svečanim koncertom Jean-Michela Bernarda završen je 5. Međunarodni festival glazbe i zvuka koji je održan od 20. do 22. listopada u pulskom hotelu Park Plaza Histria. Jean-Michel Bernard, slavni je P1190458 (1200x900)francuski pijanist i skladatelj filmske glazbe, koji je u tijekom svoje karijere surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese (“Taksist”, “Razjareni bik”, “Posljednje Kristovo iskušenje”, “Pokojni”), Wes Anderson (“Hotel Grand Budapest”) i Michel Gondry („Ljudska priroda“). Tijekom koncerta pridružila mu se i supruga – japanska glazbenica i pjevačica Kimiko Ono, a prije njegovog nastupa izvedbom jedne skladbe publiku je počastio i umjetnički direktor festivala Ozren Glaser.

ISFMF jedan je od tek četiri festivala filmske glazbe na svijetu. Misija festivala je promoviranje glazbe i zvuka kao nezamjenjivih elemenata u filmu, umrežavanje skladatelja, majstora zvuka, filmaša i ostalih ljubitelja filma i filmske glazbe.

P1190450 (1200x900)Bogat ovogodišnji program sastojao se od panela i masterclass predavanja na teme: Kako emocija ulazi u glazbu?; Kreativnost u glazbi; Glazba u filmu Gospodar prstenova; Zvuk vrijedan Oscara; Žene u Show Businessu; Umjetnost dizajniranja zvuka, itd. Sve ove i mnoge druge zanimljive teme posjetiteljima festivala predstavili su gosti poput producentice Beth Krakower, osnivačice The Krakower Group, tvrtke specijalizirane za zastupanje skladatelja i rukovoditelja u industriji filmske i TV glazbe; Roberta Townsona, producenta i izvršnog predsjednik Varese Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, koji je sam potpisao izdavanje preko 1300 albuma filmske glazbe; Jean-Michela Bernarda, čuvenog francuskog pijaniste i skladatelja filmske glazbe bogate karijere u kojoj je surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese i Wes Anderson, čovjek kojeg je Ray Charles smatrao genijem; Selme Prodanović, uspješne poduzetnice te filmske i glazbene producentica koja inspirira pojedince diljem svijeta da postanu uspješni poduzetnici, a tu su bili i mnogi drugi uspješni stručnjaci iz regije i svijeta koji su upravo kroz svoju stručnost i iskustvo sudionike festivala uveli u svijet filmske glazbe.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


2 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum