„(Ne)Prilagođen“ – nova produkcija Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula

Monodrama „(Ne)Prilagođen“, nova produkcija Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, nastala je kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak.

1 (1200x727)

Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Publika će kroz život jedne osobe prikazan od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, pratiti priču o različitosti. Na tom životnom putu bit će svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji životni put pratimo kroz predstavu.

(Ne)Prilagođen je predstava edukativnog karaktera koja ima za cilj svojim sadržajem i prikazom situacija iz različitih kutova gledanja (mišljenja, stavova društva, sustava, zakona i pojedinca) predstaviti problem kojim se bavi i pružiti publici mogućnost za razumijevanje, prepoznavanje a time i poštivanje različitosti.

1 luka (1200x727)

Predstava se bavi pitanjem: Ima li u svijetu etiketa i predrasuda prilike  za pojedinca sa svim njegovim različitostima? Ova predstava nastala je iz potrebe i vjerovanja da ignoriranjem tema koje su osjetljivije, koje nam predstavljaju tabu, širimo prostor neznanja, straha, predrasuda, odbijanja i diskriminacije.

Premijera predstave „(Ne)Prilagođen“ bit će održan 28. listopada u 20 sati na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum